Как бивши възпитаници на гимназии в Стара Загора помагат на

...
Как бивши възпитаници на гимназии в Стара Загора помагат на
Коментари Харесай

Добрите истории: Как бивши гимназисти от Стара Загора помагат на настоящите ученици?

Как някогашни ученици на гимназии в Стара Загора оказват помощ на актуалните възпитаници в редица значими за града начинания?

" Наричат Стара Загора център на вселената и за мен в действителност е център, тъй като това, което имаме тук като благоприятни условия, изключително за младото потомство, е нещо, което в различен град няма. Тук поколенията се стремят да си оказват помощ едни на други, има една последователност, която дълги години е била създавана и тя продължава да съществува ", споделя Анна-Мария Богданова от 11-и клас в гимназията с преподаване на непознати езици " Ромен Ролан ".

Идеята за общи дарителски дела е на локална фондация, чиято активност се подкрепя от платформа " Агора " и " Америка за България ". Същността на плана е в сливане на напъните на някогашните ученици на разнообразни гимназии в Стара Загора да поддържат своето учебно заведение, споделя Даниела Димова - шеф на Фондация " Обществен дарителски фонд " - Стара Загора.



" Много хора дължат бъдещето си и сполучливата си реализация точно на междинното учебно заведение, което са приключили оттова някак си потегли всичко. Такива клубове на приключилите работят на всички места, моделът е извънредно известен в Щатите, да вземем за пример ", добавя Димова.

Проектът се споделя " Моето учебно заведение, твое бъдеще ", т.е. той е от позиция на някогашните възпитаници. Едни от най-успешните начинания в границите на плана са оборудването на кабинет по езиково образование в математическата гимназия, реституция на географската карта, която е в двора на езиковата гимназия и създаване на паметник на спътника " Интеркосмос - България 1300 години "



" Картата на Черно море в действителност е направена от възпитаници като знак на признателност към техния преподавател и класен началник от випуск 1961 година Тя е знаково място въобще за Стара Загора, по тази причина е добре в действителност да бъде приведена в прекрасен и прелестен външен тип ", разяснява Теодора Николова - шеф на гимназия " Ромен Ролан ".



Според ученичката Анна-Мария дарителството е акт на отношение към другия и към общността

" Когато бъдем инициативни и даряваме, демонстрираме, че имаме отношение към протичащото се и че желаеме да създадем смяна "

Промяна има и в настройката на бизнеса - доста компании към този момент имат лични стратегии за корпоративна и обществена отговорност.

" Ние би трябвало да знаем историята, историята на Стара Загора, огромните събития и впечатляващите открития, които са създали учените тук. Затова ние сме горди да подкрепим възобновяване на един подобен исторически монумент и ще помогнем с материали за построяването на монумента Интеркосмос България 1300 година ", споделя Александър Белкин - шеф на цех.

Вижте повече в репортажа на Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР