Как беше организиран и очаквано ли не мина вотът на

...
Как беше организиран и очаквано ли не мина вотът на
Коментари Харесай

Социологът Атанас Мерджанов пред Фрог: БСП няма основание да се гордее с този вот

Как беше проведен и предстоящо ли не мина вотът на съмнение към държавното управление на ГЕРБ и Оперативна програма? Кои са аргументите за неуспеха на опозицията и други въпроси зададе „ Фрог нюз ” към социолога Атанас Мерджанов, някогашен народен представител в 38-ото, 40-ото и 41-то Народно събрание и член на Водоснабдителна система на Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия е провела голям брой вотове на съмнение към ръководещи през годините, само че с този в този момент партията ни няма съображение да се гордее.

Причините са няколко и аз на съвещание на Националния съвет ги разясних. Голямото проточване на внасянето на вота ни изигра неприятна смешка. Повече от два месеца минаха от конгресното решение до депозирането му. Темата за корупцията пък беше прекомерно общо поднесена с досадно втръснали и банални обстоятелства. Това отблъсна огромна част от жителите, които по принцип демонстрират интерес към този, другояче систематичен проблем в обществото ни.

В последна сметка този либерален инструмент има за цел на първо място да убеди и притегли повече жители, разнообразни от политическите последователи на левицата. А недоволните от дейностите на държавното управление са доста.

За страдание с гласуването през днешния ден препотвърди управническата настройка и държавното управление получи нова легитимация.

Слушайки дебатите, отново със страдание би трябвало да призная, че жителите не получиха нужната убеденост, че Българска социалистическа партия може да ръководи по-убедително, солидарно, солидно и устойчиво българското общество.

Правя мненията си в този момент пред вас с огромна мъка. Защото имаше доста пара в свирката, доста сякаш авансово проведени кавги, само че в последна сметка самите ние се увлякохме и се облякохме в пояснения, оправдания и така нататък

Когато се приказва за корупция, би трябвало да се подчертава върху съответна сфера, с точни образци, ясни изобличаващи обстоятелства против обособени дейци в ръководството. По тази причина персонално аз имах подозрения до каква степен тази тематика за корупцията е удачна за избор.

Изконни за левицата проблеми като бедността, неналичието на промени в другите секторни политики - това трябваше да е в центъра на нашето внимание за избор.

Надявам се настоящето управление на Българска социалистическа партия да осмисли съществено всичко и да направи поредно подготовка на последващо неодобрение. За политиката най-важни са последователността и предвидимостта. Дори не ми се разяснява в този смисъл държанието на Корнелия Нинова във връзка на Истанбулската спогодба.

Надявам се също по този начин, към този момент да не одобряват нашето предпочитание за по-добра работа на Българска социалистическа партия като рецензия от позицията на отлъчените принудително от партията. Наясно сме, че всяко депутатстване има начало и край. Но когато се вършат промени, се надяваме да е за по-добро. Къде е то?!

Записа Аделина Делийска
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР