Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира

...
Как белина? Белината разяжда и няма как да се третира
Коментари Харесай

Дюнерджия разкри има ли у нас белина и сапун в месото

Как белина? Белината разяжда и няма по какъв начин да се третира пилешко месо с нея. Не съм чувал и за сапун. Това съобщи Денислав, който прави дюнери, в ефира на Нова телевизия.

По думите му заведенията у нас се управляват от БАБХ и сходно нещо няма по какъв начин да се допусне.

"След 12 часа, в случай че месото не е употребявано - то се бракува. Дори шишовете си ги вършим ние. На тях има единствено пилешко месо от бут и марината ", изясни още той.

Как дюнерът се трансформира в най-популярната храна в Германия?

NOVINI.BG напомня, че в турските медии се появи информация за потребление на лой за правене на caпун и месо, кoeтo ce трeтирa c бeлинa. За тези главните нарушавания при правенето на дюнери в международен мащаб сигнализира ръководителят на интернационалната федерация на дюнерджиите (UDOFED) Мехмед Мерджан. По думите му задачата е на ниска цена краен артикул.

Мерджа съобщи, че - в случай че едно месо е почнало да се скапва, те просто го промиват с белина и го пекат. Особено пилешкото, което по-бързо се скапва. "А те взимат тъкмо такова месо от борсата, тъй като е на половин цена ", споделя Мерджан.

"В тях поставят до 40% животинска лой, употребена в производството на сапуни. Нека хората, които се редят на опашка за дюнери пред евтините будки, да знаят, че на следващия ден ще се стоят на опашка пред кабинета на лекаря. Това е хранителен тероризъм ", добавя Мерджан.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР