Как България се подготвя за евентуална ескалация близо до границата

...
Как България се подготвя за евентуална ескалация близо до границата
Коментари Харесай

Как България се подготвя за евентуална ескалация близо до границата?


Как България се приготвя за възможна ескалация покрай границата ни? Премиерът Кирил Петков и отрасловите министри и службите са разискали какви ще са следствията за страната ни и какви ограничения да бъдат взети.

Имаме подготвена реакция при всички вероятни сюжети.

„ Най-хубавият сюжет, на който ние най-вече се надяваме, е деескалация на напрежението, дипломатически отговор. Това би било най-хубавият вид. Следващ сюжет би било, в случай че има отчасти влизане в зоните към границата. Трети сюжет - цялостна офанзива, да сме сигурни, че с нашия лимитиран запас, само че съответни институции да знаем, че имаме проект. И в случай че Русия спре газа, да се обследва по какъв начин да се махне този риск и не като се случи да се събираме и да се хващаме за главата – леле, какво стана, а да знаем при този и този сюжет това са ни дейностите “, сподели министър председателят Кирил Петков.

„ Има проект, който беше смисълът да се ъпдейтва, когато и както е належащо. Следим из късо и в елементи какво се случва, с цел да можем да реагираме съответно “, съобщи министърът на защитата Стефан Янев.


Решението за основаване на бойна група на НАТО у нас е българско.

- Дали ще ги пращаме на открито? Това експедиционни сили ли ще бъдат?
- Не, никога. Ще си е на българска територия в естествен подготвителен цикъл по-засилен, и когато има опция, да дойдат детайли от други страни, допълващи тази група, да се тренира дружно в тях общи процедури и тактики “, добави военният министър.

Техническите въпроси ще се вземат решение след срещата на военните министри от НАТО другата седмица.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР