Кажете на Доналд Тръмп да върви по дяволите. Линдзи Греъм

...
Кажете на Доналд Тръмп да върви по дяволите. Линдзи Греъм
Коментари Харесай

Линдзи Греъм - човекът, който шепне на ухото на Тръмп

" Кажете на Доналд Тръмп да върви по дяволите ". " Линдзи Греъм е позор за хората " - Тръмп и Греъм сигурно не започнаха връзките си с добър звук, а с пламенни обществени изявления, само че в последна сметка републиканският сенатор съумя да накара милиардера да се вслушва в думите му, само че от време на време не се колебае да му опонира.

Шейсет и три годишният Линдзи Греъм, който има мощно медийно наличие, във вторник получи ново самопризнание, когато за първи път управлява съвещанието на влиятелната правосъдна комисия на Сената за чуване на номинирания от Доналд Тръмп претендент за министър на правораздаването Бил Бар.

Заседанията на комисиите се наблюдават деликатно от медиите и това укрепи още повече политическата позиция на Греъм, който от 2003 година е сенатор от щата Южна Каролина.

Линдзи Греъм съобщи пред медийната група " Макклачи ", че се надява чуването на Бар да протече в дух на почитание, а демократите се притесняваха от рецензиите, отправени от Бар против следствието на съмненията за съглашателство сред предизборния екип на Тръмп и Русия.

" Това е същински пъкъл ", възмути се предишния септември Греъм при чуването на арбитър Брет Кавано, който в този момент към този момент е член на Върховния съд. С това изявление Греъм потресе Сената след дългите часове, отдадени на обвиняванията в опит за обезчестяване отпреди 35 години, отправени против консервативния арбитър.

" Ще гласоподавам за вас и се надявам, че тези, които имат вяра в справедливостта, също ще гласоподават за вас ", добави той, връщайки ненадейно вярата на републиканците, които за известно време си мислеха, че Кавано няма да бъде утвърден поради разтърсващите показания на неговата обвинителка Кристи Блази Форд.

Брет Кавано най-после съумя да убеди задоволително сенатори и влезе във Върховния съд. А Линдзи Греъм, който не трябваше повече да потвърждава лоялността си, ускори позициите си пред Доналд Тръмп, с който от този момент постоянно обядва и играе голф.

Сенаторът споделя с президента мнението си посредством многото си изказвания за кабелни малките екрани, знаейки, че Тръмп доста ги следи.

Но въпреки всичко Греъм не постоянно съумява да го убеди във вижданията си.

" Това беше концепция на Линдзи, само че аз я отхвърлям ", съобщи да вземем за пример Тръмп в понеделник пред камерите, отхвърляйки предложение за излизане от бюджетната парализа, което беше направил сенаторът предната вечер по телевизия Фокс Нюз.

Консервативен по тематиката за аборта, само че отдавна прочут с по-скоро центристките си позиции за имиграцията и околната среда, републиканският сенатор не се колебае да показва обществено несъгласието си с Тръмп, по-специално по външнополитическите въпроси. Например по въпроса за държанието във връзка с саудитския престолонаследник Мохамед бин Салман след убийството на журналиста Джамал Хашоги или по въпроса за оповестено наскоро американско евакуиране от Сирия.

Нищо общо с обидите и пренебрежителните мнения, които си размениха Греъм и Тръмп по време на първичните избори на републиканците за президентските избори през 2016 година, когато и двамата участваха в конкуренцията за номинацията.

" Знаете ли по какъв начин да върнете величието на Америка? Кажете на Тръмп да върви по дяволите ", съобщи Греъм през декември 2015 година, подигравайки се с кандидатпрезидентския девиз на Тръмп.

" Линдзи е същински позор за хората ", съобщи Тръмп при започване на 2016 година " Той е един от най-тъпите хора, които съм виждал ", добави той.

Отношенията сред тях се обтегнаха още повече поради рецензиите на Тръмп към сенатор Джон Маккейн, с който Греъм беше огромен другар.

Линдзи Греъм " имаше в предишното същински различия с президента, само че той признава също, че Доналд Тръмп е президентът на Съединени американски щати ", изяснява пред Франс прес републиканският сенатор Май Раундс. Греъм в този момент е един от дребното хора, които " могат да седят с президента и да водят откровена полемика с него ", добавя той.

Линдзи Греъм " до момента има по-скоро позитивно въздействие " (върху Тръмп), споделя сенаторът Марко Рубио пред Франс прес. " Щастлив съм, че Линдзи приказва с Тръмп, най-много по външнополитическите въпроси ", добавя той.

От страната на демократите сенаторът Кори Букър счита, че връзките с Белия дом на Линдзи Греъм са помогнали да се одобри огромната промяна на правосъдната система. " Признателен съм за това ", споделя той.

Бивш юрист във военновъздушните сили, боравещ с лекост с хумора и самоиронията, Греъм беше член на Камарата на представителите от 1995 година до 2003 година

Греъм е ерген и за него от години се носят клюки, че е педераст, само че той постоянно отхвърля. Миналия октомври да вземем за пример пред уеб страницата за всемирски вести Ти Ем Зет той сподели: " Не знам дали това въобще интересува някого, само че желая да кажа, че не съм гей ". /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР