Кажете ми коя от вас би се съгласила да се

...
Кажете ми коя от вас би се съгласила да се
Коментари Харесай

Нито една от петте дъщери на свекърва ми, не поиска да се погрижи за болната си майка

Кажете ми коя от вас би се съгласила да се грижи за свекърва си, в случай че тя има пет дъщери? И аз не желаех, само че никой не ме пита. Докато бях на работа, една от дъщерите й я довела вкъщи, настанила я в стаята за посетители и си тръгнала. А аз какво да върша в този момент? На работа ли да вървя или в здравна сестра да се трансформира? Преди няколко месеца майката на брачна половинка ми претърпя тежък инсулт и когато я изписаха от болничното заведение, нито една от дъщерите й не пожела да се погрижи за нея.

Оказва се, че решението къде ще живее свекърва ми е взето на фамилен съвет, на който аз не бях поканена. Сестрите на брачна половинка ми решили, че у нас е най-подходящо да настанят майка си: безшумно, умерено, а децата ни живеят независимо. Апартаментът ни е огромен и разполагаме със свободни стаи. В дома на зълвите ми няма място за личната им майка. За „ наше положително “, те решили да се откажат от селската им къща, където до неотдавна живееше свекърва ми. Освен че въпросното село се намира на 400 км. от града, 90% от къщите са празни и никой не се нуждае от тях. Имотите там се продават на алегорична цена, а двама съседи просто си подариха къщите.

Изминаха два месеца откогато свекърва ми е вкъщи. Старата жена е болна и се наложи да си взема отпуск, с цел да се погрижа за нея. Къпя я, храня я, предрешвам я. За това време нито една от дъщерите й не я потърси, най-малко да попитат по какъв начин е здравето на майка им. Щом й вземаме пенсията, значи автоматизирано се трансформирам в здравна сестра на старата си свекърва. Преди няколко дни старицата имаше рожден ден. Естествено, всичките й дъщери пристигнаха на банкета по случай 70-ия рожден ден на майка си. Но прием нямаше. И се завъртя един скандал: “ Защо не си подготвила трапезата? Нали взимаш пенсията на мама, какво правиш с парите й? “

Поканих зълвите ми да седнат на масата и им сервирах кафе. Изчаках да си изпият кафето и напълно ясно и изрично им заявих, че в понеделник отпуската ми свършва и те имат три дни, с цел да решат какво ще вършат с майка си. И знаете ли какво ми дадоха отговор? Щом аз съм нямала опция да се грижа за нея, мое право било да я дам в старешки дом. Или да я върна на село, в пустата, остаряла къща – сама, болна, след прекаран инсулт. Те, личните й дъщери, нямали опция да се грижат за болната си майка… И това го обявиха всичките й пет деца! А някои от тях водеха съпрузите и децата си. Много добър образец им демонстрираха.

Това беше тяхната признателност към майка им, която цялостен живот е треперела на тях. Останала на млади години вдовица, свекърва ми е кътала всяка една стотинка, с цел да я даде на дъщерите си. Лишаваше се от храна и от топливо, с цел да спести пари за внуците си. Тази нощ осъзнах, че свекървата ми в този момент е моя отговорност. Не бих оставила дамата, която е дарила живот на брачна половинка ми, да изгасне безшумно измежду непознати хора в някой старешки дом. Сега със брачна половинка ми отделяме цялото си време за болната бабичка. Грижим се за нея, само че ни боли, че дъщерите й не откриха най-малко една минута, с цел да попитат по какъв начин е майка им.
Инфо: Лична драма

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР