Кафява мечка е заснета на филм в природен резерват в

...
Кафява мечка е заснета на филм в природен резерват в
Коментари Харесай

Кафява мечка е забелязана в парк в Испания за първи път от 150 години

Кафява мечка е снимана на филм в естествен резерват в северната част на Испания - нещо, което съгласно откриватели се случва по тези места за първи път от 150 години, съобщи ДПА.

" Намерихме тази удивителна мечка да развива идващия ни план ", написаха в Туитър от филмовата продуцентска компания Zeitun Films, предава Българска телеграфна агенция.

Изследователски екип от продуцентската компания е снимал кафявата мечка в естествения резерват О Инвердейро в област Галисия, оповестяват Си Ен Ен и научното онлайн списание gciencia.com.

Според изданието става въпрос за мъжки образец на възраст сред три и пет години, който най-вероятно е прекарал цялата зима в резервата.

Видео, оповестено в Ютюб, демонстрира мечката да души зелената трева денем. Камера за нощно виждане пък е уловила по какъв начин животното чеше гърба си в ствола на дърво.

От продуцентската компания са инсталирали камери из парка за плана си " Планина или гибел ".

Кафявата мечка е предпазен тип в Испания от 1973 година Смята се, че въпреки и от време на време, в исторически проект животните от типа са обитавали района на Галисия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР