Кафява мечка беше спасена от бракониерски капан. Животното е било

...
Кафява мечка беше спасена от бракониерски капан. Животното е било
Коментари Харесай

Спасиха мечка от бракониерски капан

Кафява мечка беше избавена от бракониерски капан. Животното е било намерено от дървосекачи в село Скобелево, което се намира в границите на Национален парк " Централен Балкан ", заяви Нова телевизия.

Специалисти от София дойдоха в Централна Стара планина, с цел да спасят животното. То беше краткотрайно упоено, с цел да бъде извадено от клопката.

Мечката е женска. Тя беше прегледана и върната в природата. Поставен й е чип за следенето.

Кафявата мечка е предпазен скотски тип в България. В региона на Централен Балкан, обаче, за последните две години, това е следващият случай на животно, попаднало в бракониерски клопки.

" Това сега са градини, овощни градини, които са отвън територията на Националния парк. Ние нямаме пълномощия отвън парка да подхващаме дейности ", разяснява Веселин Койчев, основен експерт в парка.

" Държавата е безсилна в това отношение. Миналата година една от нашите мечки я намерихме убита, имаше разследване, прави се аутопсия, нищо не се разбра, тъй че нормално се случва огромна част от мечките ни да си отпътуват по този метод ", добави Владимир Димитров от Сдружение за дива природа " Балкани ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР