Кафето се превърна в една от незаменимите напитки в ежедневието.

...
Кафето се превърна в една от незаменимите напитки в ежедневието.
Коментари Харесай

Една чашка кафе изгаря мазнини и захар в тялото

Кафето се трансформира в една от незаменимите питиета в всекидневието. Много хора към този момент не могат да минат без кафе, когато желаят да се развеселят и да се възстановят, тъй като обичат усета и миризмата на тази напитка. Често специалистите приказват за изгодите и вредите от кафето, което толкоз обичаме. Ново проучване хвърля светлина върху резултата на изгаряне на мазнини от тази напитка, написа турският вестник Sabah

52% от хората...
С все по-широкото потребление на кафе машини, което прави приготвянето на кафе доста по-практично и елементарно, потреблението на тази напитка се усилва през последните години. 52% от жителите на Турция пият по една или две чаши турско кафе дневно. На второ място е разтворимото кафе, на трето място е филтрираното кафе.

Какви са изгодите от кафето за нашето тяло?
Обикновено пием кафе, с цел да се разсъним, когато денят стартира, или да се развеселим денем. Тонизиращият резултат на кофеина е от огромно значение в живота ни. Но за какво кафето е положително за нашето тяло?

Една чаша кафе дневно:
Според специалисти, една чаша кафе дневно задейства изгарянето на кафявите мазнини. За разлика от белите мазнини, които ни карат да наддаваме на тегло, кафявите мазнини оказват помощ за изгарянето на захарта и мазнините в храните и създават топлота. Докато белите мазнини се образуват, когато получаваме повече сила, в сравнение с тялото ни употребява.

Помага за отбрана против диабет вид 2:
Експертите настояват, че когато се задейства изгарянето на кафявите мазнини, тялото по-добре управлява кръвната захар. Балансирането на равнищата на кръвната захар по този метод може да помогне за отбрана на хората от диабет вид 2. В допълнение, чаша кафе, изключително денем, също понижава риска от развиване на заболяването на Алцхаймер.

Може да провокира неспокойствие:
Въпреки всички преимущества на кафето, би трябвало да следите какъв брой кафе пиете на ден. Пиенето на високи дози кофеин може да провокира пристрастяване. Когато тялото свикне с него, избягването на кафе в нормалните количества може да провокира неспокойствие и отмалялост. В допълнение, кафето може да аргументи високо кръвно налягане, изключително при хора на междинна възраст и по-възрастни, а това усилва риска от сърдечни болести.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР