Кафето може да помогне на човек да отслабне и да

...
Кафето може да помогне на човек да отслабне и да
Коментари Харесай

Кафето гори излишни калории

Кафето може да помогне на човек да отслабне и да избегне диабет вид 2, като способства за изгарянето на непотребните калории, заяви в. " Дейли мейл ", базирайки се на английски учени.

Специалисти от университета на Нотингам настояват, че изпиването на чаша кафе засилва кафявата лой - дейната мастна тъкан, която изгаря захари и тлъстини, с цел да затопли тялото. Тя е друга от бялата мастна тъкан, поради която хората наподобяват дебели.

Учените са ревизирали теорията си лабораторно и с девет здрави доброволци на възраст приблизително 27 години, заяви Българска телеграфна агенция. Те е трябвало да не упражняват и да не пият питиета с кофеин, алкохол или медикаменти девет часа преди тестванията, за които са получавали чаша нескафе или вода. След това били изследвани със скенер, когато кофеинът започвал да работи.

" От предходни проучвания знаем, че кафявите тлъстини са основно в региона на врата. Затова снимахме незабавно откакто индивидът изпиваше кафето, с цел да забележим дали кафявите тлъстини се затоплят ", изясни проф. Майкъл Симъндс. Затоплянето значи, че тъканта се засилва и стартира изгаряне на мазнини.

Резултатите са позитивни. Предстои откривателите да изяснят дали кофеинът работи като тласък, или в кафето има друга съставна част, която засилва кафявата мастна тъкан.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР