Кафето има много ползи за здравето, ако се консумира в

...
Кафето има много ползи за здравето, ако се консумира в
Коментари Харесай

Четирите енергийни напитки, които могат да заместят кафето

Кафето има доста изгоди за здравето, в случай че се употребява в умерени дози. Въпреки това, съдържайки кофеин, неговият банкет покачва равнищата на допамин и генерира чувство за наслаждение в организма, което може да се окаже в последна сметка водещо до пристрастяване. За да не изпаднете в тази прекаленост, е добре да знаете, че има и други естествени храни и питиета, които поддържат тялото интензивно, без да се постанова да прибягвате до кафе.

Средната консумация в международен мащаб е 1,3 кг кафе годишно на човек, цифра доста надвишена в Испания, където тя нараства до 4,5 кг. Във всеки случай, макар че кофеинът въздейства по друг метод на всеки човек. Във всяка чаша има към 100 мг кофеин, ето за какво е нездравословно да пиете повече от две-три чаши кафе дневно, написа abc.es.

„ Чаша кафе, като се изключи че ни обезпечава кофеин, ни дава и други съставни елементи, които въздействат позитивно на тялото ни, като витамин B3, който спомага за поддържането на кожата сияйна и усъвършенства действието на нервната система. Проблемът идва, когато злоупотребяваме, по тази причина е целесъобразно да търсим заместващи кафето питиета за нашето всекидневие “, изяснява Кристина Морило, диетолог от Blua de Sanitas.

Като опция на кафето диетолозите на Blua de Sanitas са подготвили лист с натурални питиета, които могат да поддържат тялото интензивно.

Цикория: Това е инфузия, която се прави с корена на ескаролата и има горчив усет, сходен на кафето, само че без да съдържа кофеин. Тази напитка е превъзходен източник на незаменими мастни киселини, минерали като калций или фосфор и витамин В. Затова оказва помощ в битката със запека и главоболието.

Кокосова вода: Това е здравословна сода, която съдържа калий, натрий, фосфор, калций и магнезий. Това е и метод да се употребяват течни калории по здравословен метод, стига да е естествена кокосова вода, а не с добавени захари или подсладители. Когато го консумирате, за предпочитане е да го вършиме на обяд или в средата на сутринта.

Зелени смутита: Тези питиета се подготвят посредством разбъркване на плодове на усет със зеленчуци. По този метод глюкозата на плода бързо се трансформира в сила, а в допълнение има и огромно сържание на витамин С. Тези питиета благоприятстват усвояването на желязото от спанака, предотвратявайки умората, обвързвана с неналичието на този минерал.

Комбуча: Това е ферментирал чай с избрани гъби, само че може да има доста разнородни усети. Тази напитка обезпечава огромно количество витамини, ензими и пробиотици, както и дребни дози кофеин и витамин В, които способстват за силата. В допълнение, комбинацията от леко карбонизиране и сладостен усет го трансформира в превъзходен съдружник за утоляване на жаждата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР