Кафето е повече от напитка. То е част от начина

...
Кафето е повече от напитка. То е част от начина
Коментари Харесай

Колко са чашите кафе на ден, които е позволено да изпиете, според кардиолозите

Кафето е повече от напитка. То е част от метода на живот на милиони хора по света и е на особена респект в доста страни в Европа.

Темата за потреблението му обаче постоянно провокира разногласия. Някои го издигат в фетиш, акцентирайки позитивните му качества, до момента в който други са безапелационни, че би трябвало да се стои надалеч от него. Но както при всичко останало, салдото е този, който държи нещата под надзор, даже да не ни се коства по този начин.

Според огромно изследване, показано през 2021 година на конгреса на Европейското сдружение по кардиология, кафето може да има позитивно влияние върху здравето на сърцето.

Редовното му пиянство в действителност е способно да понижи избрани опасности, свързани с него. Затова експертите са безапелационни, че до три чаши кафе дневно няма да ви убият, а ще оказват помощ в битката против появяването на мозъчно-съдов случай и съдбовни за индивида сърдечни болести. В умозаключение се появява следният неочакван факт - феновете на ободряващата напитка имат по-здрави и по-издръжливи сърца.

За посоченото изследване експертите изследват връзката сред нормалната консумация на кафе и случите на инфаркт, инсулт и леталния излаз от тях. В него вземат участие повече от 468 хиляди души, които не са имали признаци за проблеми със сърцето при започване на проучването.

" Анализът демонстрира, че тези, които пият кафе всекидневно, спрямо участниците, които не са такива фенове на напитката и я употребяват нередовно, имат даже по-големи по мярка сърца и по-добре функциониращи. Това умозаключение е в отговор на изказване, гласящо, че кофеиновата напитка има нездравословни резултати за стареенето на сърдечния орган ", изяснява доктор Жудит Симон от Центъра за сърдечно-съдови болести към университета в Будапеща, която е и водещ създател на проучването.

Други изследвания също доближават до сходни резултати. Мета-анализ демонстрира по какъв начин хората, които пият от три до четири чаши кафе дневно смаляват риска от инсулт с 30% и с съвсем 16% от сърдечно-съдови болести.

И тук може би е добре е да уточним, че не става въпрос за чаени чаши, цялостни догоре с кафе. Въпреки че равнищата на кофеин в него варират, според от метода, по който е приготвено, придържайте се към количеството на естественото еспресо, в случай че имате потребност от конкретика.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР