Кафето е напитка, без която мнозина не могат да започнат

...
Кафето е напитка, без която мнозина не могат да започнат
Коментари Харесай

Кафето, наднорменото тегло и как кофеиновата напитка ни помага да се борим с килограмите

Кафето е напитка, без която мнозина не могат да стартират пълноценно деня. И тя, както и други храни и питиета, има своите плюсове и минуси. А те зависят най-много от количеството, което консумираме, тъй като доста хубаво в никакъв случай не е на хубаво...

А две до три чаши кафе дневно се оказват същински зложелател на мазнините в женското тяло, потвърждават учени от Anglia Ruskin University. Те вършат проучване с дами от разнообразни възрастови групи.

В резултат на него откриват, че дамите сред 20 и 44 години, които пият две-три кафета дневно имат към 3.4% по-нисък общ % на мазнините в тялото, и то съответно в региона на корема.

При тези сред 45 и 69 години резултатът от кофеиновата напитка е още по-осезаем - 4.1% по-малко мазнини.

Намаляването на телесните мазнини не зависи нито от типа кафе, който се употребява от дамите, нито от тяхното здравословно положение, разяснява Еarth.

А учените са на мнението, че този резултат най-вероятно се дължи на биоактивни съставни елементи в кафето, които спомагат за регулирането на тежестта. Те считат също, че поради това свое деяние кофеиновата напитка може да се предлага като част от здравословен режим за предварителна защита на все по-разпространеното в международен мащаб затлъстяване. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР