Кафето е една от най-обсъжданите теми в уелнес сферите. За

...
Кафето е една от най-обсъжданите теми в уелнес сферите. За
Коментари Харесай

Диетата за любителите на кафето

Кафето е една от най-обсъжданите тематики в уелнес сферите. За него се споделя както че ни вреди, по този начин и че ни оказва помощ и даже че не се отразява върху здравето ни.

Независимо съответното ви мнение по въпроса, факт е, че кафето постоянно е употребявано като ефикасен асистент за диетите. Тази, с която ще ви срещнем през днешния ден, освен употребява напитката като допълнение към менюто, а напълно е построена към кафето.

Идеята е на доктор Боб Арнот, който развива теорията си в книгата “ The Coffee Lover’s Diet ”.  Според него, в случай че съблюдаваме относително уравновесена диета с фокус повече върху здравословни артикули и по-малко трансмазнини, можем да комбинираме режима с постоянната консумация на кафе и това да докара до постепенна и здравословна загуба на килограми.

 Диетата за феновете на кафето

Теорията му е основана на проучванията, които потвърждават, че кофеинът оказва помощ за забързване на метаболизма и потиска апетита.  Според други изследвания той прави даже повече – оказва помощ за изхвърлянето на нездравословните сътрудници от тялото и с това понижа равнището на токсините в организма.

Затова съгласно доктор Арнот би трябвало да пием най-малко три чаши чисто еспресо всеки ден. Той не задава горна граница за ограничаване на количеството, само че предизвестява да не се използва кофеин след 6 часа вечерта, с цел да се избегне отрицателния резултат върху съня. Според него е добра концепция да заменяме едно от междинните си хранения с чаша от ароматната напитка.

Други доктори, които са разгледали неговата диета, предизвестяват, че той не е конкретизирал за кого е подобаващ режимът. Например хората, страдащи от ниско кръвно и тези, които изпитват чест проблем със мощно и ускорено сърцетуптене, не би трябвало да пробват да пият повече от две чаши кафе дневно.

Но в случай че след консултация с лекар, която предлагаме да вършиме преди всяка диета, установите, че няма проблем да увеличите потреблението на кофеин, нищо не пречи да опитате режима. В най-лошия случай ще се насладите на някоя спомагателна чаша вкусно кафе.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР