Кафето без съмнение е сред най-консумираните напитки в световен мащаб.

...
Кафето без съмнение е сред най-консумираните напитки в световен мащаб.
Коментари Харесай

Здравословни начини да подсладим кафето без захар

Кафето без подозрение е измежду най-консумираните питиета в международен мащаб. Всеки, който обича да се любува на усета му, подготвя напитката си съгласно настроението, желанията, хранителния режим, който следва и го трансформира в самобитен утринен обред. Чашата с кафе би трябвало освен да е вкусна, само че и потребна.

От друга страна знаем какви вреди нанася на здравето потреблението на захар, с която най-често подслаждаме кафето си.

Разбира се, има хора, които прибавят мед, натурално какао или стевия. А за какво не пробвате да добавите и някои от следните съставки, като здравословен сурогат на захарта, поучава az-jenata.bg.

Бадемово мляко

Дори и да не сте веган, може да се насладите на усета на това мляко, което съдържа малко калории, само че положителни количества калций. На пазара има разнообразни типове бадемово мляко, някои са с добавени мед и ванилия, което ще направи чашата ви кафе още по-вкусна.

Добавете фурми

За задачата ще ви бъдат нужни качествени фурми, към които няма добавени подсладители. С тях освен ще подсладите кафето си, само че ще си доставите магнезий, фибри и витамин В6. Вземете няколко фурми и ги накиснете във вода за 1 час, или в случай че нямате време да ги киснете, сложете ги в блендер и прибавете малко вода. Смелете добре и от получената паста прибавете мечтаното количество към кафето си.

Добавете малко масло

Може да ви звучи необичайно, само че някои експертите по здравословно хранене и намаляване ще ви кажат да пробвате усета на комбинацията масло и кафе. Препоръчват го и при кето диетата. Разбира се, без да прекалявате с мазния артикул. А в случай че ви се коства прекомерно, може да го замените с кокосово масло. Освен че ще се отрази на енергийните ви равнища, ще усъвършенства и метаболизма ви.

Кокосова сметана

Тя е с превъзходен усет и малко по-плътна консистенция от кокосовото мляко. От биомагазините може да си я закупите без добавени захари. Подходяща е за подготвяне на ароматна чаша кафе, ястия, супи, сладкиши, торти, кремове. Богата е на потребни мазнини и калий.

Тъмен шоколад с висок % на какао

Доверете се на качествения черен шоколад, който ще ви обезпечи значими антиоксиданти, с помощта на богатото си наличие на натурално какао. Вземете малко парче от него и го пуснете в горещото си кафе. Бързо ще се разтопи, а за вас остава да се насладите на усета.

Кленов сироп

Подобно на меда, кленовият сироп е натурален и доста потребен подсладител. Може да го ползвате освен за овкусяване на палачинки, купичката с овесени ядки, само че и за здравословно подслаждане на кафето.

Ванилов дестилат

Знаете ли, че ароматът на ванилия може да ни помогне да понижим глада за сладкиши? Добавете няколко капки ванилов дестилат към кафето си. Ще получите един грациозен усет, а напитката няма да ви се стори толкоз горчива.

Аромат на канела

Канелата може да размени захарта. Чудодейната фалшификация прави усета на кафето по-интересен, само че също по този начин управлява равнищата на кръвната захар, усъвършенства метаболизма и настроението ни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР