Кафенето Арпат в Бахчисарай, където на сватба на 10 септември

...
Кафенето Арпат в Бахчисарай, където на сватба на 10 септември
Коментари Харесай

Затвориха кримското кафене, където се пееше `Червона калина` - Свят

Кафенето " Арпат " в Бахчисарай, където на женитба на 10 септември е звучала украинската ария " Червона калина ", е затворена за инспекция, заяви зам.-шефът на градската администрация Арсен Аблаев пред телевизионния канал " Просо ".

" Както всички знаят, на 10 септември в " Арпат " се състоя женитба, на която се пяха песни с националистически темперамент, заради което тя получи гласност в обществените мрежи ", сподели Аблаев, представен от " Дожд ".

И добавя, че по-късно " съответните служби " стартират инспекции и градската администрация взема решение да затвори кримското кафене " до цялостното разрешаване на случая ".

" Тази обстановка и провеждането на сходни събития са просто неуместни по време на специфична военна интервенция. Всички ние би трябвало да поддържаме страната и да оказваме оптималната поддръжка на нашите военнослужещи ", сподели Аблаев.

Сватбата, на която гостите танцуват на песента " Червона Калина ", е отразена от съветските " патриотични " уеб сайтове в канала Телеграм. След съветската инвазия песента " Червона Калина " се трансформира в един от знаците на украинската опозиция против съветската експанзия.

Вчера бяха с осъществяване на песента " Ой у лузи червона калина " от заведения и заведения за хранене в окупираните Херсон и Крим.

 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР