Кафенетата и ресторантите в Белгия се очаква да заработят отново

...
Кафенетата и ресторантите в Белгия се очаква да заработят отново
Коментари Харесай

На ресторант в Белгия вече само с резервация

Кафенетата и заведенията за хранене в Белгия се чака да проработят още веднъж идната седмица, откакто активността им бе прекъсната през март поради общите ограничения за секване на епидемията от Ковид-19. Преди обаче заведенията да отворят за гости управляващите вкарват непоколебим режим на работата им. оповестяват локални медии.

Предвижда се всички клиенти да резервират маса авансово. Така заведенията ще разполагат с данните на посетителите и националната система за следене на заболели и инфектирани ще може при потребност да се свърже с тях. Всички клиенти ще имат право да сядат на маси единствено навън, а менютата на заведенията ще би трябвало да бъдат написани на табла, с цел да се ограничи подаването на предмети сред севритьорите и посетителите. На една маса ще могат да сядат единствено по двама души, а сред масите ще се пази разстояние от метър и половина.

В събота Белгия разгласи, че отваря границите към прилежащите страни за пътешестване на разграничени фамилии. Часове по-късно френските управляващи прецизираха, че от тяхна страна границата остава затворена и върнаха пътуващите с предизвестие за санкция и даже арест при още един опит да изоставен Белгия.
Холандски локални управляващи показаха удивление, че не са били предизвестени за желанията на своите белгийски сътрудници. Холандски представители прецизираха, че Белгия е взела едностранно решение и при затварянето на границите през март.

Според белгийски медии може да се чака, че след средата на април границите с Франция и Германия ще бъдат отворени и от двете страни. Засега единствено границата с Люксембург е отворена за придвижване, прецизираха медиите, представени от Българска телеграфна агенция.
По последни данни в Белгия през вчерашния ден са умряли още 19 инфектирани с новата болест (9486 досега), 25 са постъпили в болница, а 32 са били изписани с усъвършенствано здраве. В неделя са били открити 136 новозаразени (58 517 от началото на епидемията). От края на май дневният брой на изследваните в страната е съвсем 20 хиляди
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР