Кафе, цитрусови сокове и фрешове, газирани напитки и люти подправки

...
Кафе, цитрусови сокове и фрешове, газирани напитки и люти подправки
Коментари Харесай

Никога на гладно - кои продукти да избягваме

Кафе, цитрусови сокове и фрешове, газирани питиета и люти подправки не би трябвало да се употребяват на празен корем. Това сподели диетологът и нутриционист Анна Белоусова, член на Националната асоциация на диетолозите на Русия, съобщи ТАСС.

Според нея кофеинът потиска апетита, тъй че кафето е най -добре да се употребява известно време след закуска, предава БГНЕС.
 Мнение: Скоростта на хранене въздейства ли върху тежестта ни Мнение: Скоростта на хранене въздейства ли върху тежестта ни
Скоростта, с която се храним е значим фактор за положително храносмилане и за поощряване на загуба на тегло при тези, които търсят тази цел....

Също по този начин би трябвало да се откажете от лютите подправки и сосове на гладно, тъй като потреблението им по този начин може да докара до развиване на гастрит или язва. " Сутрин може да се закусва сандвич, значимо е денят да стартира с нещо хранително в стомаха ", поучава Белоусова.

Газираните питиета, изключително сладките, са доста нездравословни на гладно, продължи тя. Честата консумация на безалкохолни на празен корем води и до болести на стомашно-чревния тракт, като язви и гастрит.

Фрешовете и соковете от цитрусови плодове наложително би трябвало да се комбинират със закуска, другояче провокират разстройства в храносмилателния тракт.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР