Кадровият проблем в здравната система сега излиза наяве, защото напрежението

...
Кадровият проблем в здравната система сега излиза наяве, защото напрежението
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Няма откъде да ги намерим тези, които да ни лекуват

Кадровият проблем в здравната система в този момент става ясно, тъй като напрежението се повиши. Това сподели шефът на УМБАЛ „ Света Екатерина “ проф. Генчо Начев в изявление за предаването „ Тази събота “ по bTV.
„ Няма от кое място да ги намерим тези, които да ни лекуват, не може да ги внесем. Кадровият проблем не е от през вчерашния ден. Този проблем в този момент става ясно, тъй като напрежението в системата се повиши. Легла ще се обезпечат, само че няма кой да гледа болните. Наличният състав към този момент е изконсумиран физически и душевен. И преди имаше липса на фрагменти и той съществено се усещаше. Ние вземаме студенти да правят сестринска работа и самият факт, че се стига дотук, значи, че казусът не е от през вчерашния ден “, съобщи още Начев, представен от организация " Фокус ".
 Имунолози: Заразени с COVID-19 популяризират вируса преди поява на признаци Имунолози: Заразени с COVID-19 популяризират вируса преди поява на признаци
Руският имунолог Владислав Жемчугов описа пред РИА Новости какъв брой дълго пациент с COVID-19 съставлява заплаха за другите. " Що се о...
„ Говоря от край време, че има сериозен дефицит на медицински сестри, лаборанти, акушерки, експерти по здравни грижи. Не може да се размени ролята на една сестра със студенти, които идват за 3, 6 или 8 месеца и си отиват. Те научават доста, само че най-малко една сестра бди над тях. За страдание от 4 екипа аз имам сега имам 6 сестри, а би трябвало д аса 8. Останалите се допълват от студенти. Това е тъпо “, добави още Начев.
Темата продължава.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР