Кадровият проблем е отдавна. Сега вече излиза наяве, защото напрежението

...
Кадровият проблем е отдавна. Сега вече излиза наяве, защото напрежението
Коментари Харесай

Проф. Генчо Начев: Проблемът е отдавна. Легла ще внесем, медици - не можем

Кадровият проблем е от дълго време. Сега към този момент става ясно, тъй като напрежението в системата се покажи. Има дефицит на кревати, само че те по този начин или другояче ще се обезпечат. Въпросът е, че няма кой да гледа тези заболели. Личният състав към този момент е изконсумиран физически и душевен. И преди COVID-19 имаше липса на фрагменти. Самият факт, че взимаме студенти да правят сестринска работа…
Това съобщи пред bTV проф. Генчо Начев, шефът на болница " Света Екатерина ".

Според него е била позволена неточност с отхлабването на ограниченията.

" Политическите решения при започване на март бяха навременни и точни. Тогава България се сочеше за образец. За страдание по-късно ограниченията се облекчиха и виждате до какво води всичко това. Октомври месец е зле, тъй като обстоятелствата са такива - общата численост е единствено върха на айсберга. Това е резултатът на PCR тестванията. Много хора носят вируса без да са се тествали. Стигнахме до тук, тъй като не сме дисциплинирани ", уточни проф. Начев.

Той косвено разкритикува обществените изявления на проф. Атанас Мангъров.

" Грешката първоначално е, че се даде опция за доста отзиви. В България всеки схваща от всичко. Хора бяха срещу ограниченията, че всички ще го прекарват. Подвластни сме на суматохата или неглижираме нещата… това е ", счита проф. Начев.

Той обясни появилия се спор сред него и медицинските сестри в страната, като съобщи, че не е бил вярно свестен. Преди няколко дни проф. Начев уточни, че студенти правят работата на сестрите, което се възприе отрицателно.

" Открай време приказвам, че има преди всичко доста сериозен дефицит от медицински сестри. Не може да се размени ролята на една сестра със студентите. Първо тъй като те са краткотрайни. За тях е огромен плюс, тъй като научават на практика неща, само че във всички случаи най-малко една сестра бди над тях. Не съм бил вярно свестен и не пренебрегвам сестрите ", съобщи проф. Начев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР