Кадрови промени в СДВР обяви на брифинг днес служебният министър

...
Кадрови промени в СДВР обяви на брифинг днес служебният министър
Коментари Харесай

Сменят ръководителите на седем районни към СДВР

Кадрови промени в Столична дирекция на вътрешните работи разгласи на брифинг през днешния ден служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, съобщи БГНЕС.

Повод за рокадите са многочислените инспекции, осъществени през предходните дни, акцентира Демерджиев и разгласи, че линията на политически назначения не би трябвало да продължава в Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър посочи, че новите назначения са съгласувани с ръководителя на Столична дирекция на вътрешните работи Калоян Милтенов.

Хората, които ще сменим не са осъществявали чадър върху никого, само че не са осъществявали и нужния надзор, не са открили дейности, които да не доведат до случаи като този с Георги Семерджиев или злополуката от Околовръстното шосе, даде образец Иван Демерджиев.

Без рокади няма по какъв начин да обезпечим добраната организация в районните ръководства на Столична дирекция на вътрешните работи, съобщи той и заяви измененията в управленията на общо седем от районните ръководства на Столичната дирекция на вътрешните работи.

Сменени ще са началниците на Второ РПУ, Трето РПУ, Четвърто РПУ, Пето РПУ, Шесто РПУ, Седмо РПУ и Осмо РПУ.

В ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив началникът Димитър Балев ще бъде преназначен. На негово място ще бъде назначен заместник-директора на директорията до в този момент. Мотивите са му напълно персонални и по негова молба, заяви още Демерджиев.

Друг обаче е казусът в ОД на Министерство на вътрешните работи Кюстендил, където също ще бъде заменено управлението. Досегашният зам.-директор ще поеме кюстендилската полиция.

Старши комисар Светослав Григоров си разреши жестоко да наруши разпоредбите, разреши си да ме излъже непосредствено в очите, съобщи Демерджиев и заяви, че в предизборно време комисар Григоров се е срещал с представители на ГЕРБ, по думите му, задоволително високопоставени.

В умозаключение основният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Петър Тодоров изясни, че не става въпрос за чистка. " При слаби резултати ще има нови рокади. Целта е да се увеличи контрола, дисциплината и работата на Столична дирекция на вътрешните работи ”, изясни Тодоров.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР