Кадрови проблеми има в мъжкия национален отбор преди началото на

...
Кадрови проблеми има в мъжкия национален отбор преди началото на
Коментари Харесай

Николай Стоянов извън състава на националния отбор по баскетбол за предстоящите евроквалификаци

Кадрови проблеми има в мъжкия народен тим преди началото на лагера за първите мачове от европейските квалификации.

Контузията, която Николай Стоянов получи по време на дуела на Спартак Плевен против Рилски състезател, няма да му разреши да вземе присъединяване в мачовете, разгласи националният селекционер Росен Барчовски пред BGbasket.com.

„ Не е нещо счупено или някаква луксация, само че има разкъсвания и му предстоят спомагателни прегледи “, съобщи Барчовски.

Той призна, че травмата на Стоянов не е единственият проблем в тима ни преди започващия в неделя лагер.

„ Лошото е, че Симеон Лепичев нощес на мача с Коцето е стъпи изкривено и си е навехнал глезена. Днес двамата идват, дружно летят, тъй че ще забележим по какъв начин е. Данчо Минчев пък е с грип, не е по никакъв начин положително ситуацията. Говорих през вчерашния ден с него, сподели ми, че се лекува. Според мен най-вече да пропусне тренировката на следващия ден, само че може и да тренира ", изясни Барчовски.

Въпреки кадровите проблеми, на този стадий Росен Барчовски не е викал различен състезател на лагера, като на този стадий в групата ще са 13 баскетболисти. Наставникът изясни и отсъствието на Иван Алипиев, който постоянно получаваше повиквателни в предходните квалификации.

„ За Иван по този начин съм решил, няма нищо персонално. Просто считам, че на тази позиция конкуренцията е доста огромна. Тук имаше двама играчи навръх нея – Георги Боянов и Николай Стоянов, които са водещи. Това, че Николай Стоянов в последния миг се контузи, към този момент ме слага в доста неприятна обстановка. Възможни са някакви промени в последния ден, само че това зависи и от играча. Не може да не си извикан, пък като те повикат, да дойдеш незабавно на секундата. Деликатни моменти са това “, приключи Барчовски.

На 22 февруари България ще гостува на Швеция, а на 25 февруари приема в Ботевград международния първенец Германия.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР