Кадрите са от камера, закрепена върху тялото на Брентън Тарант.

...
Кадрите са от камера, закрепена върху тялото на Брентън Тарант.
Коментари Харесай

Кой е нападателят от Крайстчърч

Кадрите са от камера, закрепена върху тялото на Брентън Тарант. Те са запечатали моментите преди 28-годишният австралиец да открие безразборна пукотевица в новозеландска джамия. Нападателят беше разпознат от австралийска телевизия, а по-късно националността му беше доказана от премиера на Австралия Скот Морисън. Преди нападението Тарант е разгласил в Туитър манифест, наименуван " Голямата подмяна ". На 74 страници той в детайли разказва възгледите, желанията и вдъхновителите си. Става ясно, че има крайнодесни убеждения и е надъхан мощно отрицателно към имигрантите.

Брентън Тарант: Аз съм елементарен бял мъж, от нормално семейство. Който реши да се изправи в отбрана на бъдещето на народа си.

Заглавието на манифеста евентуално е отпратка към теза на френския публицист Рене Камю за изгубването на европейските нации, " сменени ", съгласно него, от имигрантски неевропейски нации.

Проф. Владимир Чуков, арабист: Той е австралиец и той се дефинира като фашист. Но ето тук към този момент е най-интересната интерпретация, той не е елементарен убиец, той не е престъпно проявен, той е надълбоко стимулиран, по този начин както Андреш Брейвик беше стимулиран от отрицанието на неговата Лутерантска черква, която не прави нищо против ислямизирането на неговата Норвегия.
Манифестът е изработен на правилото въпрос- отговор.
Брентън Тарант: Най-вече с цел да покажа на нашествениците, че нашите земи в никакъв случай няма да бъдат техни, нашата татковина е единствено наша и долкото към момента има бели мъже, те НИКОГА няма да завладеят земите ни и няма да заместят народа ни.
Много забавни са надписите по оръжията на Брентън Тарант. С бяла багра, на британски и на няколко източноевроепйски езика, в това число и на кирилица са изписани имена, свързани с военната история и по-конкретно сражавали се против османските сили. Изписани са персони и борби - като борбата при Булаир, вижда се името Шипка, както и Йосиф Гурко. Символите в манифеста имат темперамент на произлезли от района на Балканите.
Проф. Мони Алмалех, семиотик в Нов Български университет: Един от знаците, умерено можем да го обявим за почитател на Александър Македонски - локалната версия на слънцето. Третото, което виждаме е кръст. Естествено, че тук незабавно се сещаме за Сърбия и Черна гора и целия този район и новооснованата страна с мюсюлмани вътре, т. е. претенцията ето ние като първите кръстоносци влизаме и превземаме с огън и с меч. Проф. Владимир Чуков, арабист: Това е възпроизводство на събития, на които ние бяхме очевидци 90 - 95 година в Босна, само че в един доста по-широк подтекст.
Описва себе си като спокоен и интровертен човек. Засяга редица настоящи тематики, измежду които и Брекзит. Един от главните му вдъхновители се оказва Осуалд Моузли - потомствен благородник и английски политик, създател на Съюза на английските фашисти.

Приема Доналд Тръмп като " освежен вид на бялата еднаквост, само че не го харесва като водач. Манифестът приключва с думите - Европа се въздига. Според австралийска телевизия Брентън Тарант е работил като треньор в спортна зала в Графтън в Австралия от 2009 до 2011 година Не проявявал интерес към оръжията. Напуска работата си, с цел да пътува. Обикалял е Европа и Азия.
 Нова Зеландия е в потрес измежду терористичния акт в Крайстчърч Нова Зеландия е в потрес измежду терористичния акт в Крайстчърч
Нова Зеландия е в потрес след най-жестокото всеобщо ликвидиране в историята на страната. В джамии в град Крайст-чърч бяха убити 49 души, над 20 - ранени, а с...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР