Кадрите, назначени от служебните правителства на президента Радев, правят всичко

...
Кадрите, назначени от служебните правителства на президента Радев, правят всичко
Коментари Харесай

По примера на главния секретар! Заместниците на Костадинов не желаят да напуснат постовете си

Кадрите, назначени от служебните държавни управления на президента Радев, вършат всичко допустимо да се задържат до последно на постовете си. Случаят с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който в продължение на няколко месеца отхвърляше да освободи поста е индикативен. Всеки министър идва със личен екип, на който да разчита и от който чака преданост и отговорност. До този миг не е имало държавен глава, който да е злоупотребявал с разделянето на управляващите, само че през последните няколко години станахме очевидци на тоталното тъпчене на този принцип.
Прочетете още
Преди дни министър председателят акад. Николай Денков съобщи, че по времето на служебните държавни управления на Румен Радев са заменени към 4000 чиновници в държавната администрация. В същото време той отхвърли да освободи главния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, откакто такова искане беше отправено от страна на държавното управление. Впоследствие Тодоров сам подаде оставка. Дали ще бъде призната към момента не е ясно, защото този сюжет с подаването на оставката един път бе игран. Така или другояче протичащото се по върховете на страната се мултиплицира и на по – ниските управнически равнища.

След скандалното неглижиране на убийството на 24-годишният Димитър Малинов в Цалапица, министърът на вътрешните работи Калин Стоянов изиска оставката на някогашния шеф на пловдивската полиция Васил Костадинов, който в началото се направи на „ неразбрал “ и съобщи, че в Закона на Министерство на вътрешните работи липсва понятието „ оставка “. Опитите му в приложната филология обаче завършиха скоропостижно и той бе отхвърлен от служба със заповед на министъра.

След това бе изместен в т.нар Звено за подкрепяне на министъра - мястото, където изпадналите в недружелюбност чиновници, изчакват да бъдат пенсионирани или уволнени.

На този стадий новият шеф ст. Комисар  Георги Чергов не е правил съществени промени в екипа си, като се изключи че възвърне на постовете им началниците на Шесто районно ръководство Николай Кирков и началникът на Раковски Димитър Събчев. Според осведомени, Чергов не е дал своя вот доверие на сегашните двама зам. шефове Сълко Литов и Радослав Начев и двамата са получили оферти да бъдат преместени на други управителни длъжности. Преди няколко дни Литов е подал заявление за овакантяване, като е декларирал, че счита да напусне системата на Министерство на вътрешните работи. Три дни по-късно обаче го е отдръпнал и декларирал, че ще остане на поста си. Тъй като е малко евентуално да си е трансформирал мнението, евентуално е получил инструкции да остане до последно на поста си. Радослав Начев също е получил няколко разновидността да оглави разнообразни браншове в дирекцията, само че е отхвърлил предложенията.

Влиянието на така наречен „ пловдивска бригада “  от „ Дондуков “ 2 продължава да се усеща на разнообразни равнища, като явно задачите са две – от една страна изчакване до последния миг с вярата постоянното държавно управление да падне, а от друга потреблението на процедурите с оставките за практикуване на антириторика против актуалното ръководство и ПР на тези, които напущат постовете си като възможни участници в локалните избори.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР