Кадри YoutubeРакета-носител Фалкон 9 на американската компания Спейс екс изведе

...
Кадри YoutubeРакета-носител Фалкон 9 на американската компания Спейс екс изведе
Коментари Харесай

Ракета на Спейс екс изстреля в орбита 7 спътника

Кадри Youtube

Ракета-носител " Фалкон 9 " на американската компания " Спейс екс " изведе в орбита седем спътника - 5 телекомуникационни и два на НАСА, оповестява Българска телеграфна агенция. Стартът е бил даден от военновъздушната база Ванденберг в Калифорния. Отделянето на първата степен на ракетата е минало по проект - след четвъртата минута. Тя към този момент беше употребена при изстрелването на военния сателит " Зума " през месец януари тази година.

Новите телекомуникационни спътници принадлежат на на компанията " Иридиум комюникейшънс ". Тя е интернационален оператор за мобилни връзки със седалище в щата Вирджиния и има контракт със " Спейс екс " за извеждането на 75 телекомуникационни спътника.

Изстреляни бяха и два спътника на НАСА " Грейс ", предопределени за проучването на климатичните промени. Те мерят равнището на океаните на Земята и ще спомогнат за съставянето на гравитационна карта на нашата планета. Апаратите ще бъдат употребявани взаимно от НАСА и от Германския проучвателен център за геофизични науки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР