Кадри ТАСС, ФейсбукНа 9 май Русия отбелязва 76-годишнината от победата

...
Кадри ТАСС, ФейсбукНа 9 май Русия отбелязва 76-годишнината от победата
Коментари Харесай

В Русия отбелязаха с масово честване, паради и фоерверки Деня на победата

Кадри ТАСС, Facebook

На 9 май Русия отбелязва 76-годишнината от успеха във Великата отечествена война. В доста градове на страната, по-специално в Москва, към този момент се организира церемониал и денят ще приключи с фойерверки. Кампанията " Безсмъртният полк " се организира онлайн за втора поредна година поради пандемията, предава ТАСС.

Празнични събития се провеждат и в други страни. Властите на тези страни вземат участие в събитията и поздравяват всички с годишнината от Победата.

Тържествена гала в памет на руските бойци и офицери, починали по време на освобождението на Югославия, се организира в неделя в парка на Освободителите на Белград. На церемонията по полагане на венци участваха съветският дипломат в Сърбия Александър Ботан-Харченко, военният аташе генерал-майор Александър Зинченко, членове на сръбското държавно управление, Министерството на защитата на страната, администрацията на Белград, представители на ветерани и публични организации, както и посланици на Беларус, Казахстан и Азербайджан.

Под химните на Русия, Сърбия и други участващи страни, изпълнени от ансамбъла на армията на президента на Сърбия, участниците в церемонията сервираха венци пред Вечния огън и пред паметника на Червената войска.

Повече от 1,2 хиляди бойци взеха присъединяване в парада на успеха в Нижни Новгород. В парада участваха и над 75 броя съоръжение, в това число танкове T-72B3, бойни машини за пехота BMP-2, многоракетни ракетни системи Grad и самоходни артилерийски стойки Msta-S.

13 ветерани от Великата отечествена война станаха фенове на церемониите за Деня на успеха на градския площад в Краснодар, тържеството се организира, като се вземат поради рестриктивните мерки за ковид.

Военен церемониал в чест на Деня на успеха се организира във Волгоград. В него са взели участие над 2,2 хиляди души и 70 броя съоръжение, в това число танк Т-34, танк Т-38, редките мотоциклети Газ-67, Уилис, ЗИС-5 и военно време.

Полагането на цветя и венци се състоя в неделя, Деня на успеха, в центъра на полската столица, на военното мемориално гробище на руски бойци на улиците virki и Wigury. Както кореспондентът на ТАСС оповестява от местопроизшествието, участниците в събитието отдадоха респект на паметта на бойците от Червената войска, починали в борбите за освобождението на Европа от нацистките нашественици. Цветя и венци бяха положени на стелата, която се издига в центъра на гробището.

В акцията в памет на 76-годишнината от края на Великата отечествена война участваха представители на дипломатическия корпус на Русия, Азербайджан, Армения, Беларус, Казахстан, Узбекистан, както и ветерани и представители на публични организации. Всички участници пристигнаха на церемонията с маски, спазвайки разпоредбите за сигурност, открити по време на епидемията.

В предходни години, на Деня на успеха, на централната алея на гробището във Варшава се организира акцията „ Безсмъртният полк “, в която участваха няколкостотин поданици на републиката и съветски сънародници. Както предходната, по този начин и тази година, заради епидемията, акцията трябваше да се организира онлайн.

Руският президент Владимир Путин, генералният министър на армията Сергей Шойгу и ветераните от Великата отечествена война, които участваха на Червения площад, похвалиха парада на успеха, извършен в Москва в неделя. Генерал на армията Олег Салюков, главнокомандващ на Сухопътните войски, сподели пред публицисти:

" Парадът е високо оценен от висшия главнокомандващ и министъра на защитата. Успяхме да беседваме и с ветераните. Тяхното мнение също е доста значимо за нас. Те споделиха, че всичко им харесва доста ", сподели той.

Главнокомандващият означи, че военнослужещите, взели участие в парада на Победата, са се справили чудесно с поставените задания. " Общият проход е добър, момчетата пробваха всичко, макар че метеорологичните условия не са доста положителни, само че главното е настроението ", акцентира Салюков.

В Одеса имаше сборичкване по време на полагането на цветя на паметника на Неизвестния моряк. Освен това в Киев радикали наскърбиха деец, който се разхождал по улицата с нацистки привет.

Празненствата на Деня на успеха се организираха в съветската авиобаза Хмеймим в Сирия. Сирийският министър на защитата Али Абдула Аюб поздрави военнослужещите от съветската група сили на Въоръжените сили на РФ с Деня на успеха от името на президента на републиката Башар Асад.

Властите на Талин оказват помощ на жителите на столицата да съблюдават разпоредбите за сигурност по време на честването на Деня на успеха, сподели кметът на столицата Михаил Килварт.

„ Нашата задача е да помогнем на хората да разпределят трафика по подобен метод, че да е безвредно ", оповестява порталът ERR в неделя. „ За да може всеки да пристигна до паметника [на боеца избавител в гробището на гарнизона в Талин] и да постави цветя. и маски. Това е задачата на градските чиновници, а полицията ще следи за сигурността. "

 

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР