Кадри: PexelsВзаимни обвинения и остри реплики на първата среща на

...
Кадри: PexelsВзаимни обвинения и остри реплики на първата среща на
Коментари Харесай

Взаимни обвинения и остри реплики на срещата между Китай и САЩ

Кадри: Pexels

Взаимни обвинявания и остри реплики на първата среща на високо ниво сред Китай и Съединени американски щати, откогато Джо Байдън стана държавен глава на американците.

Тя се организира в Анкъридж в американския щат Аляска. В началото държавният секретар на Щатите Антъни Блинкън упрекна Пекин, че с дейностите си заплашва международния ред, написа Bulgaria On Air.

На собствен ред висшият китайски представител Ян Цзечъ насочи остри рецензии към Съединени американски щати. Последваха и взаимни обвинявания в нарушаване на протокола, контрактуван за провеждането на диалозите. 

" Всяко едно от тези дейности заплашва основаващия се на правила ред, който подсигурява международната непоклатимост. Ето за какво не става дума единствено за вътрешни въпроси и ние усещаме, че сме длъжни да приказваме за всичко това ", сподели Антъни Блинкън. 
" Ние имаме вяра, че е значимо за Съединени американски щати да трансформират личния си имиджи и да спрат да натрапват политиката си в останалата част на света ", уточни висшият китайски представител Ян Цзечъ. 

Китайският представител съобщи, че Съединени американски щати употребяват военна мощ и финансово превъзходство, с цел да упражняват напън върху други страни. И изрази терзание, че Вашингтон злоупотребява с понятието за национална сигурност, като заплашва бъдещето на интернационалната търговия. В диалозите взе участие и съветникът по националната сигурност на президента Джо Байдън.

Той акцентира, че Съединените щати не желаят спор с Китай и добави, че страната му ще се бори постоянно и ще отстоява правилата си. Според анализатори срещата е мотив Китай да потърси обновяване на връзките със Съединени американски щати, които бяха много обтегнати по време на администрацията на Доналд Тръмп. Срещата е и опция Байдън да покаже по какъв начин ще се оправи с най-големия геополитически тест.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР