Кадри от дрон показват щетите, нанесени от опустошителния пожар в

...
Кадри от дрон показват щетите, нанесени от опустошителния пожар в
Коментари Харесай

bTV показа кадри от дрон на най-пострадалите райони от огнената стихия в Гърция

Кадри от дрон демонстрират вредите, нанесени от опустошителния пожар в Гърция в регионите на Мати и Пентели, при който починаха минимум 81 души, оповестява bTV.

Във видеото на Ройтерс се вижда изпепелената земя и изгорелите къщи и коли при най-смъртоносната огнена буря в Гърция от десетилетия насам.

Стотици пожарникари и доброволци претърсваха и през днешния ден региона в интервенцията по търсене на десетките хора, които са е неопределеност.

Продължава издирването на хора в неопределеност след пожарите край Атина
Най-малко 187 души пострадаха при пожара, измежду които и 22 деца. Според първичните огледи повече от 300 домове са унищожени изцяло или напълно.

Огънят избухна в понеделник следобяд, само че повода за него остава неразбираема.

Пламъците са се разпрострели бързо, като съгласно някои догатки комбинацията от мощен вятър, гъста борова гора, огън и суматоха би попречила и на най-добре проведения проект за евакуация.

Пред Би Би Си гръцкият министър на защитата Панос Каменос съобщи, че противозаконното строителство е асъдействало за големия пожар с ужасяващи последствия.

По думите му построяването на здания в регионите с доста дървета е закононарушение и това е блокирало доста от вероятните изходи за бягство.

Гръцкият министър на инфраструктурата и превоза Христос Спирдзис разгласи, че ще се прави инспекция на разрешителните за градеж в крайбрежното градче Мати, което беше съществено наранено от опустошителните горски пожари, заяви АНА-МПА.

Той добави, че доста първокласни къщи и здания са били издигнати тъкмо до плажа.
Министърът  не изключва опцията за палеж.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР