кадри: NOVAПоредна жертва на насекомите станал мъж, който карал колело

...
кадри: NOVAПоредна жертва на насекомите станал мъж, който карал колело
Коментари Харесай

Брутално нашествие на комари в Русе! За момента хората са просто безпомощни да се справят

кадри: NOVA

Поредна жертва на насекомите станал мъж, който карал колело в градския парк. Когато спрял до чешма, бил жестоко нахапан от стотици комари. „ Докато си пълня вода, цялото ми лице беше покрито с комари ”, описа Георги Илиев пред кореспондент на Нова телевизия.

``
реклама

Дори в центъра на града разходките привечер са съществено тестване за дребни и огромни. „ Има доста комари, съгласно мен, в града. Направо ни изядоха, особено дребния. Мажа го с най-различни кремове обаче не виждам да има ефект нито при мен, нито при него ”, споделя пострадала.

От общината в Русе настояват, че не са спирали с пръскането против комарите. Честите дъждове обаче измивали препарата.

„ Всички виждат, че обработки се вършат, само че интензивните превалявания попречват това събитие, когато се напръска с препарата да преминат 24 часа, в които този препарат да проникне в зелените зони и да свърши своята работа дейно ”, сподели заместник-кметът на Русе Наталия Кръстева.

Хората обаче не имат вяра в успеваемостта на препаратите. Обработката на блатистите местности към Дунав е най-сериозният проблем, защото там се развъждат насекомите. Ефективност от пръскането има, когато то става по едно и също време и от българска и от румънска страна.

„ При всички положения това ще е по-ефективно. Преди няколко години по линията на асоциацията на дунавските общини, доколкото помните това беше осъществено. Към днешна дата обаче не стоят по този начин нещата ”, добавя Наталия Кръстева.

Решението за взаимни дейности обаче не можело да се вземе от общините, а на равнище страни. Докато всички се пробват да се преборят със зачервяванията от комари, които доста постоянно минават в алергични реакции и тежки възпаления, русенец е намерил лек против ухапванията на кръвопиещите инсекти - „ Набирам свеж здравец и се натърквам с него. ”

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР