Кадри: Нова твСофийската община с план за реакция при евентуален

...
Кадри: Нова твСофийската община с план за реакция при евентуален
Коментари Харесай

Софийска община с план за действие при терористични атентати

Кадри: Нова тв

Софийската община с проект за реакция при възможен атентат. Кои са най-уязвимите места в столицата и по какъв начин ще реагират управляващите?  Взрив, всеобща пукотевица, нахлуване над пешеходци. Това са единствено дребна част от евентуалните закани, против които се изправя столичната община.

„ Никога не можем да сме предпазени на 100 % ”, съобщи специалистът по национална сигурност Пламен Василев.  И въпреки всичко, с цел да завиши % на отбрана общината приема проект за деяние, оповестява Нова тв.

Той включва три равнища на опасност и четири степени на реакция. Код алено е най-високата степен. В цялата страна хората ще бъдат подготвени по какъв начин да реагират в разнообразни обстановки. Целта- всеки да си отговори на въпроса какво да вършим при терористичен атентат.

„ При контакт с терорист да не бъдат нападателни, да не го изнервят, да алармират способените органи ”, съобщи Кристина Лазарова от Дирекция „ Сигурност ”. Разиграват се разнообразни обстановки. Сред тях и врязване на транспортно средство в пешеходци.

Най-сериозни ограничения се подхващат в метрото. Спецчастите поучават при възможен гърмеж да не бързаме да бягаме, тъй като не се знае дали напрежението по релсите е прекратено. В миг на суматоха обаче хората постоянно губели хладнокръвие, считат пътуващите.

Според специалисти най-важното нещо в битката са спецчастите. Всеки град в страната, би трябвало да одобри сходна тактика.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР