Кадри Нова ТВОт днес с по-високи пенсии са около 350

...
Кадри Нова ТВОт днес с по-високи пенсии са около 350
Коментари Харесай

Без великденски добавки за пенсионерите

Кадри Нова ТВ

От през днешния ден с по-високи пенсии са към 350 000 души. Тяхното преизчисление става служебно. Според регионалния координатор на КНСБ в Монтана Мария Лазарова и един ден трудов стаж е задоволителен през 2023 година, с цел да бъде в действие преизчислението.

Това важи за хора, които са на трудов контракт и са придобили право на пенсия поради достигнати нужните стаж и възраст. Поради скока на минималната заплата, пенсията е по-висока, както и тези, които са достигнали тавана, въпреки и осигуряващи се на трудов контракт. Неработещите пенсионери ще получат нарастване през юли, великденски добавки няма да има.


`); break case width
Госпожа Лазарова сподели още, че не е належащо да се подават документи за това преизчисляване. Това става служебно по данните, които работодателя или осигурителя е внесъл в Национален осигурителен институт. Средно нарастване се чака да е към 30 лева, като това зависи от прихода, на който се е осигурявал работещия пенсионер.

От първи юли същите тези преизчислени пенсии на работещите пенсионери още веднъж ще бъдат увеличени с постоянното осъвременяване в размер на 11%. От същата дата се усилва по този начин наречената „ вдовишка добавка “ от досегашните 26,5% на 30%. Това ще засегне над 660 000 души.



Увеличението ще бъде отразено още в пенсията за месец април. Следващо такова ще има следващата година по същото време. Отново ще бъде въз основа на прихода и трудовия стаж, който е придобил работещия пенсионер за този интервал от една година.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР