Кадри: Нова твОгромна трагедия в Турция. Пътнически влак излезе от

...
Кадри: Нова твОгромна трагедия в Турция. Пътнически влак излезе от
Коментари Харесай

Извънредно! 24 жертви и стотици пострадали при влаковата катастрофа в Турция

Кадри: Нова тв

Огромна покруса в Турция. Пътнически трен излезе от релсите. 24 души починаха, стотици са ранени.  Композицията с над 360 пасажери се прекатурна сред Истанбул и Люлебургаз.   

Фатално пътешестване за 362-ма пасажери и 6 души екипаж, съобщи Нова тв.

„ Благодаря на Господ, че сме добре. Но други починаха. Моля ви, идете и помогнете ”, описа една от пътничките във влака.

Пет от шестте вагона на композицията дерайлират в региона на град Чорлу.

" Нашият вагон се обърна, както и всички останали. Има доста убити и ранени. Ние паднахме и след това излязохме през прозорците ”, сподели жена.

Вероятно повода за злополуката са проливните дъждове от последните дни. Пороите подкопават основите на стоманения път и той безусловно увисва във въздуха.

Веднага след таргедията на място са изпратени над 100 коли за спешна помощ и военни хеликоптери за оказване на незабавна помощ и превозване на ранените.  Часове наред в най-малкото село Сарълар хората се пробват да оказват помощ както могат. Първи идват на помощ със селскостопанските си машини.

На място към този момент стартира разчистването и възобновяване на стоманения път. Заради сложния терен на място работи единствено една верижна машина. Много от потърпевшите са в тежко положение. Болницата в Чорлу прикани доброволци да дойдат и да дарят кръв. Няма данни за потърпевши българи.

„ Мястото на случая се охранява от стотици жандармеристи и армията. Властите в Турция постановиха краткотрайна възбрана за лъчение на фрагменти от мястото на нещастието ”, сподели българският общоприет консул в Одрин.

Дежурен телефон на генералното консулство на Република България в Одрин: + 90 533 7396140

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на Дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: [email protected].
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР