Кадри: Нова твНадеждата, че с Боян Петров всичко е наред,

...
Кадри: Нова твНадеждата, че с Боян Петров всичко е наред,
Коментари Харесай

Алпинист: Опасявам се, че Боян Петров е попаднал в лавинна клопка

Кадри: Нова тв

Надеждата, че с Боян Петров всичко е наред, се уповава на следната опция - той е бил по пътя към върха, когато останалите алпинисти са стигнали до палатката на трети лагер. Заради неприятното време всички са тръгнали надолу, само че до момента в който Боян Петров може да е отивал към втори лагер, другите са вървели към базовия лагер още по-надолу.

" Чак за толкоз дълъг интервал не е изчезвал, имало е проблем за един ден, проблем с телефона, само че това към този момент е проблем сега ", сподели дамата до Боян, Радослава Ненова, оповестява Нова тв.

Въпросите за чиито отговори към този момент можем единствено да допускаме са за какво е тръгнал самичък и за какво не е взел сателитния телефон със себе си.

" Първо тежи, второ батериите след 3-4 дни в студеното време падат и общо взето нямаш доста, не го използваш, с цел да стопляш неща на тази височина, до момента в който вървиш и ги държиш до себе си. Предпочиташ други неща - вода, инсулина му ", изясни уредникът на експедицията Деян Петков.

Боян Петров е с диабет. Предпочита да върви самичък, тъй като темпото му е по-бързо от това на другите алпинисти.

" Друг път също се е случвало по една седмица да нямаме връзка с него, само че сме имали информация за него от хора, които вървят по маршрута ", добави Деян Петков.

Връх Шишапангма е превземан от двама българи - Дойчин Василев и лекар Карина Сълова.

" Надявам се да бъде по-нисичко някъде, да се е окопал и да чака поддръжка. Надявам се на това, само че изискванията са тежки, доста тежки ", сподели доктор Сълова.

" Предполагам, че има сериозен проблем, откакто той не се е появявал няколко дни. Проблемът е там, че от 7400 метра стартират проблемите и заплахите на Шишапангма и аз надълбоко се притеснявам, че е попаднал в някаква клопка горе, защото има лавинно рискови пасажи, механически рискови ръбове ", съобщи алпинистът Дойчин Василев.

Министърът на външните ни работи също взе отношение по случая.

" За страдание към момента прогнозата, тридневната, не е доста положителна, само че дано да мислим положително ", сподели Екатерина Захариева.

" Аз към момента имам вяра, че всичко ще бъде наред ", продължава да не губи вяра дамата до Боян Петров. 

Всичко ще е наред, в случай че Боян Петров, връщайки се надолу, е стигнал до лагер 2 и остава единствено да се засече там със избавителните екипи.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР