Кадри: Нова твМонтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на

...
Кадри: Нова твМонтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на
Коментари Харесай

Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Хората са учудени, той краде само...

Кадри: Нова тв

Монтанско село пропищя от сериен обирджия. Почеркът на крадеца на всички места е еднакъв - влиза, краде храна и излиза. На една от последните му обири даже поставя кофи върху охранителните камери, с цел да не снимат лицето му.  Възрастните хора към този момент се барикадират с решетки, не спят и се молят да не са идващите ограбени. Подозират кой е крадецът, само че мъжът към момента е на независимост, предава Нова тв.

Крадецът се промъква в дома на Николай от монтанското село Липен преди няколко дни. Тъкмо в същия ден бил сложил две камери на къщата си, които запечатали лицето на наглия крадец.

„ Вижда се по какъв начин влиза, влиза против камерите, преглежда с едно фенерче стаите и по-късно камерите изчезват ”, разказва Николай Миланов, пострадал. 

Изчезват, тъй като крадеца вижда записващите устройства и след няколко секунди слага кофички върху тях, с цел да не снимат. След това проникнал в къщата като чупи стъклата на два прозореца.

„ Ето тук не е уцелил първия път, след това е счупил и двете стъкла. Не е откраднал доста - храна и други неща, които са му трябвали ”, казва Николай Миланов.

Жертва на апаш става и баба Върба от същото село Липен. Една вечер преди да заспи, тя чува мощен звук в двора си.

„ Светнах за миг, с цел да се види, че има човек вътре и изгасих и станах и право на телефона. В тъмното се обадих на сина ми в Монтана и му споделих да потегля незабавно, че има човек ”, споделя Върба Якимова - гражданин на село Липен.

Крадецът съумял да скъса мрежата на прозореца, само че избягал, откакто стара жена се развикала. Оттогава синът й сложил решетки на прозорците.

За малко повече от половин година в село Липен са обрани близо 50 къщи. Хората се съмняват, че причинителят на множеството обири е мъж от селото, който разпознават и на камерите.

„ Масово търси храна, само че в някой от къщите има ПВЦ дограма. Счупил е прозорци, споделят към 500 лв., а в къщата откраднал една кора яйца и един самун ”, споделя Венчо Латинов, кмет на село Липен.

Потърсихме мъжа, у който полицията е намерила част от откраднатите движимости на хората от селото, само че той не пожела да приказва.

Според полицията, той не работи, престъпно проявен е и е осъждан няколко пъти. Срещу него сега има над 20 сигнала. А хората чакат и прокуратурата да вземе под внимание на пръв взор дребните обири, само че обгърнати в огромни страхове.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР