Кадри: Нова твБългарин иска да подобри рекорд на Гинес. 55-годишният

...
Кадри: Нова твБългарин иска да подобри рекорд на Гинес. 55-годишният
Коментари Харесай

Българин поема на околосветско пътешествие с миниатюрна лодка

Кадри: Нова тв

Българин желае да усъвършенства връх на Гинес. 55-годишният Иван Димов се готви да измине 28 000 морски благи с 6-метрова лодка – най-малката, плавала към света.

Иван живее от дълги години в Италия. Бил е боен в Афганистан. Преди да заживее измежду вълните, работи като момче за всичко при някогашния английски министър председател Тони Блеър и американския публицист и публицист Джефри Робинсън, оповестява Блиц.

Роден е в София, само че е влюбен в морето от дете. Когато е единствено на 7, потегля самичък на околосветско странствуване.

„ Взех една лодка, едно парче самун, едно парче сирене, две бутилки вода и потеглих на околосветско странствуване... Но не можех да ръководя лодката, понесе я вятърът и я закара в морето. Намериха ме след три дни ”, спомня си Иван.

На 7 години не стига надалеч, само че на 55 е подготвен да обиколи света. 7 пъти е прекосявал Атлантическия и веднъж Индийския океан.

Лодката, с която се готви да сложи връх на Гинес, е оборудвана с уреди и артикули от първа нужда.

„ Не се миеш, не се къпеш… Ако се намираш на екватора и завали дъжд, може да имаш шанс да се изкъпеш под дъжда. Спя в средата на лодката, вързан с колани и за не повече от час ”, споделя авантюристът.

Лодката му ще плава под българския байрак в продължение на девет месеца, без да слиза на сушата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР