Кадри Нова тв38-годишната майка на 3-годишни близнаци, които бяха приети

...
Кадри Нова тв38-годишната майка на 3-годишни близнаци, които бяха приети
Коментари Харесай

Освободиха майката на недохранените близнаци, приети в болница

Кадри Нова тв

38-годишната майка на 3-годишни близнаци, които бяха признати през вчерашния ден в болница в тежко положение, е освободена от ареста. Това е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно нощес. Към момента обвиняване не й е повдигнато. Момченцето, което е било признато със строшен череп и хематом, остава в тежко положение. Вчера на него му беше направена животоспасяваща интервенция. Децата остават под лекарско наблюдаване. 3-годишните деца тежат по 9 кг и изглеждали недохранени. Това предиздвикало медиците да извикат полиция.

По данни на майката момченцето се е намирало в детско креватче, когато върху главата му е паднал гипсов орнамент, подложен на стената. 38-годишната Иванка Стефанова отглеждала децата си сама. Тя отхвърля да ги е малтретирала и съобщи, че живее оскъдно. " Трудно съм ги гледала, от нищо не са били лишени ", сподели тя пред bTV.

На въпрос за какво близнаците са недохранени, тя отговори: " Защото съм безпаричен човек. Без нужни документи не ми се оказва помощ ", добави майката. Има данни, че тя е използвала алкохол. По данни на лекарите майката е била във очевидно несъответстващо положение, когато е завела близнаците в болница. Полицаите са направили оглед на жилището, който е запечатан. От първичния оглед не могат да кажат, че там няма положителни условия за развъждане на деца. Съседи описаха, че не са виждали децата в блока. Виждали са по какъв начин дамата разхожда всеки ден куче, само че не и близнаците. " Сега се ужасяваме, че те са живели горе ", сподели Лиляна Димитрова, която живее в блока.

Когато Иванка е живеела със брачна половинка си, съседи постоянно чували крясъци и кавги. От полицията потвърдиха, че са се отзовавали на повиквания. Под управлението на Районна прокуратура – Пловдив не престават дейните процесуално-следствени дейности. Разпитват се очевидци по делото. Предстои да бъде назначена съдебно-медицинска експертиза, която да откри типа и механизма на причиняване на телесните повреди, прави се и още един оглед на местопроизшествието. Районна прокуратура в Пловдив следи досъдебното произвеждане за това, че родител е оставил лице, намиращо се под неговите грижи без контрол и с това е основал заплаха за неговото физическо развиване. 
/BulNews
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР