Кадри: Нова тв18- годишното момче, което беше намушкано с нож

...
Кадри: Нова тв18- годишното момче, което беше намушкано с нож
Коментари Харесай

Разказ на прободения на косъм от сърцето Борислав

Кадри: Нова тв

18- годишното момче, което беше намушкано с нож в тролей в София, споделя за случилото се пред NOVA.

Животът на Борислав към този момент е вън от заплаха, а мъжът, който го атакува, ще бъде упрекнат в опит за ликвидиране.

Борислав учи в спортното учебно заведение на ЦСКА и тренира интензивно. На 21 май би трябвало да се яви на матура, а на 26 май е балът му. Това описаха родителите на момчето пред NOVA.

Нападението стана в тролей номер 7. 34-годишен мъж намушка с нож 18-годишния Борислав. Причината е, че момчето направило забележка на група деца, които ядели семки и плюели по пода на тролея.

Нападателят е осъждан три пъти - за безчинство, за нанасяне на телесна щета и за кражба. Днес прокуратурата удължи задържането му. Ще бъде упрекнат в опит за ликвидиране по хулигански подбуди.

„ Страшно доста ме боли, целият гръден панер, като взимам въздух, чувствам страшни болки ”, споделя Борислав.

„ Правилата са, с цел да се съблюдават. Реших да им направя забележка. Казах им, че не е обикновено, а те оттова започнаха да ме наскърбяват ”, споделя Борислав

По думите на Борислав, Георги реагирал нападателно.

„ Дойде при мен, стартира да ме блъска, аз отвърнах, като го бутнах обратно. Започна да ме ръга в ребрата, първият път се защитих, само че вторият път не можах. Шуртеше кръв напряко като от чешма ”, споделя Борислав.

По време на случая той пътува в тролея с приятелката си.

Състоянието на Борислав е устойчиво след направената му интервенция.

„ Нараняването е едно, в региона на гърдите. Характерът и тежестта на пострадването са такива, че не съставляват опасност, непосредствена опасност за живота ”, изясни доктор Юлий Ванев.

„ Казаха, че е на 2 сантиметра от сърцето. Дробът е единствено прободен. Страшно доста боли. Поне един месец споделиха, че би трябвало да съм на легло ”, декларира Борислав.

На спирката са открити шишета с метадон.

„ Може да е бил под въздействие на опиати, само че това нещо не го оправдава, никой естествен човек не би трябвало да постъпва по този начин ”, декларира Борислав.

„ Трябва да се разбере какво се е случило, методът, по който да се е направила забележката. В никакъв случай не оправдавам индивида с ножа, каквато и да е била забележката, даже да е било засегнатост, няма никакво съображение на това нещо да се дава отговор с нож ”, разяснява социологът Алексей Пампоров.

Благодарение на водача на тролея, който затваря вратите, причинителят е арестуван на място, а родителите на Борислав ще го съдят.

„ Трябва да се носи отговорност, колкото и наказване да му дадат, няма да изпита тази болежка, която аз изпитах ”, счита Борислав.

Ако бъде потвърдена виновността на нападателя, законът планува от 15 до 20 години отнемане от независимост, или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР