Кадри: МВРНов удар на МВР срещу производството и разпространяването на

...
Кадри: МВРНов удар на МВР срещу производството и разпространяването на
Коментари Харесай

Мощен удар на ГДБОП по мафията с фалшиви пари

Кадри: Министерство на вътрешните работи

Нов удар на Министерство на вътрешните работи против производството и разпространението на подправени пари. От ведомството оповестиха, че са разрушили поредна незаконна печатница – за подправени долари, написа Блиц.

``
реклама
Само преди две седмици Спецпрокуратурата и ГДБОП разрушиха печатница за подправени пари в евро и долари, основана в хотел „ Кантилена “ в курорта Слънчев бряг. Задържани и упрекнати за проведена незаконна група бяха четирима души, един от които е притежателят на хотела. Разследващите откриха банкноти в общразмер на 11 570 000 евро и над 1 800 000 щатски $. При съвещанието в спецсъда стана ясно, че в границите на интервенцията чиновник на ГДБОП под прикритие е сключил четири покупко-продажби и е купил подправени пари.

Подробности за новия удар против фалшификаторите на пари от ГДБОП и Специализираната прокуратура ще дадат на брифинг по-късно през днешния ден. За момента е известно, че става въпрос за направа на имитации с високо качество. Службите са обезвредили и проведена незаконна група за интернационален трафик на културни полезности (по взаимно следствие с испанските управляващи, с присъединяване в групата единствено на българи). Информация по следствието ще дават изпълняващият функционалностите началник на СП Димитър Петров, шефът на ГДБОП, основен комисар Ивайло Спиридонов, наблюдаващите прокурори Сийка Милева и Евгения.

 

 



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР