Кадри: бТВВремето у нас се разваля, предупреди проф. Георги Рачев.Той

...
Кадри: бТВВремето у нас се разваля, предупреди проф. Георги Рачев.Той
Коментари Харесай

Проф. Георги Рачев: Времето става опасно, слагайте ботушите

Кадри: бТВ

Времето у нас се скапва, предизвести проф. Георги Рачев.

Той изясни, че ще премине мощен леден фронт и на следващия ден много бързо през България ще нахлуе относително студен въздух.



„ Ще има вятър, преваляванията малко се изпариха, само че пък идва съботния ден, с второто по този начин по какъв начин да кажа, второто съществено разстройване, когато един средиземноморски циклон ще се насочи на североизток над България, а от север ще има високо налягане и той ще бъде затиснат тъкмо над нас “, сподели по бТВ проф Рачев.



Според него в планините над 1000 метра надморска височина при всички състояние ще вали сняг, който ще завари остарелия сняг и има доста огромна възможност да се образува първата сериозна снежна завивка във високата планина.


„ Въпросът е центърът на циклона дали ще мине толкоз южно, и надлежно огромните дъждове ще бъдат в Южна България и в Северна Гърция “,
дружно с егейското крайбрежие на Турция, добави той.



„ След това поради този циклон и ниското атмосферно налагяне, от петък вечер до събота и до неделя заран над България се обрисува една доста мощна валежна конюнктура, изключително в южните региони.
Засега прогнозите са и за вятър, и за мобилни превалявания. Вчера ме питаха по кое време да си поставям ботушите, събота е доста комфортен миг, тъй като ще вали “, сподели още професорът.


„ В планината, просто недейте да ходите в събота, тъй като просто няма да видите нищо. Всичко ще бъде в мъгла, в облаци, влажно със мощен вятър и мраз “, предизвести Рачев.

Днес той счита, че ще се разминем с мъглите и сланите, а на някои места ще има не толкоз интензивни и продължителни превалявания.



„ Все отново летището не е спирало поради мъгла и има доста слънце. В София ще е 16 градуса, като понижението на температурите ще е в сряда и вероятно преваляванията, и след изясняването в четвъртък ще е много по-хладно време. В четвъртък, петък и към този момент в събота идва това, за което говорихме, по-хладният въздух с вятър от север “, съобщи още проф. Рачев.

Последният планува над София да паднат 10-20 мл превалявания, а в събота и неделя – 10-20 мл на юг, може и повече, на квадратен метър.



Златимир Йочев и Мария Цънцарова попитаха Рачев какво ще е времето в Кърджали и Варна, защото не престават да търсят терени за мача на националите.

“В четвъртък в Кърджали няма да вали, ще има сдържан ветрец и хубаво време за националите.

Във Варна също ще е топло, с температури от 18 градуса, което допуска, че нашите футболисти могат да вкарват голчета “, отговори в характерен совй жанр проф. Георги Рачев.
Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР