Кадри: БТВВ Тази сутрин по БТВ проговори Красимир Грудев, собственик

...
Кадри: БТВВ Тази сутрин по БТВ проговори Красимир Грудев, собственик
Коментари Харесай

Мъж, чиято нива пострада от градушките: Трябват ми 20 000 лева, вече месец от министерството не дават никакви пари

Кадри: БТВ

В „ Тази заран ” по БТВ проговори Красимир Грудев, притежател на равнища в Старозагорско, коята остана под вода след градушките.

„ Щетите са ми за 40 000 лв.. За да ги понижа, окосих ечемика, валирах го и го прибрах, защото имам и крави. Разходите ми за това, както и за превоз, бяха 7000 лв..

Имам другар със сеялка, може да влезе непосредствено, да го засеем, само че за семена и тор са нужни 15 000 лв.. Министър Танева несъмнено е способен човек, само че пари няма. Аз съм дал 17 000 лв. и ми трябват хубави семена, трябват ми 20 000 лв.. Подписах протокол, може да има процедури, само че към този момент месец няма пари за помощ от министерството. На мои сътрудници, които също пострадаха като мен, са отпуснали 7 лв. на декар. Ако това са средствата, по-хубаво да не ги дават такива пари. ”, съобщи Грудев.

„ Имаше софтуерно време за оглед и сформиране на протоколи. До месец хората ще си получат компенсациите, а какъв брой ще бъдат парите за декари, ще разгласят от Държавния фонд ”Земеделие. ” Бюджетът за покриване на вреди от неподходящи климатични условия за 2019 година е 4 млн. лв.. ”, заяви представител на Областна организация „ Земеделие ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР