кадри bTVПроф. Георги Рачев прогнозира топло време за Коледа и

...
кадри bTVПроф. Георги Рачев прогнозира топло време за Коледа и
Коментари Харесай

Проф. Рачев посочи местата с Бяла Коледа в България

кадри bTV

Проф. Георги Рачев предвижда топло време за Коледа и малко по-голям късмет за сняг към Нова година.

„ Бялата Коледа ще си остане в планината над 1000 – 1200 метра “, безапелационен беше той по bTV и акцентира, че по тази причина пък изискванията за ски в зимните курорти са идеални.


В четвъртък в страната ще настъпи захлаждане и ще превали сняг, само че той няма да е като типично зимния дъжд, който видяхме в събота и неделя.
За Рождество в по-голямата част от страната температурите ще са позитивни, към 10 градуса до 14 градуса по Черноморието, където наподобява ще е най-топло.



Проф. Рачев обаче не пропусна да означи, че с даже и слабото захлаждане, поради мъглите в София, въздухът е станал много тежък. „ Мирише на изгоряло “, разяснява водещата на утринния блок на bTV Мария Цънцарова. „ Няма по какъв начин, кюмбетата работят “, отвърна климатологът. Цънцарова и сътрудника ѝ Златимир Йочев пък регистрираха, че гадната миризма от столичните улици е проникнала даже и в студиото.



„ Лошото е, че мраз няма на никое място “, разяснява проф. Рачев. Той изясни, че времето в цялото Северно полукълбо би трябвало да е по-студено в този интервал. „ В „ хладилникът “ на Северна Америка – заливът Хъдсън, също е топло “, съобщи  специалистът и добави, че декември е топъл и в Европа.

Професорът приключи обзора на времето по bTV с нещо колкото забавно, толкоз и плашещо. Той сподели първо сателитна фотография на облак тънък прахуляк от Сахара. Рачев изясни, че към тези прашинки във въздуха се образуват ледените кристали, които падат под формата на сняг.



След това обаче той сподели, че кристалите в атмосферата могат и да са същински чудовища. Проф. Рачев завърши рубриката си със фотография на голям мразовит пай, паднал при унищожителната градушка в Аржоентина. Без подозрение, в случай че подобен пай лед падне върху човек, ще е съдбовно.

Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР