Кадри БТВКакто спомена и в предишна прогноза, професор Георги Рачев

...
Кадри БТВКакто спомена и в предишна прогноза, професор Георги Рачев
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Не вярвах да е чак толкова топло по Коледа

Кадри БТВ

Както загатна и в предходна прогноза, професор Георги Рачев чака отиващата си 2023 година да се окаже най-топлата до момента, откогато се вършат замервания.

Не имах вяра, че ще е толкоз топло на Коледа, въпреки да прогнозирахме такова време. Във Видин и Царево бяха измерени 22,5 градуса, а в Хасково – 22,1.



Нищо чудно вчерашната Коледа да се окаже най-топлата, откогато се водят метеорологични калкулации в България, добави професорът. Топлото време ще се задържи до Нова година, а евентуално и до Йордановден.

Както нееднократно изяснява климатологът, повода за тези извънредно високи температури е световното стопляне на земята и това не се случва без намесата на индивида. Въглеродните излъчвания изхвърляни в атмосферата не си отиват някъде си, те образуват нещо като одеало към земята и това не е добре за бъдещето на човечеството.



Според прогнозата му на 31 декември по здрач се чака температурите в югоизточна България да са към 8-9 градуса. Между 4 и 7 градуса се чакат в останалата част на страната.

Дори сутринта на 1 януари температурите ще бъдат високи, което стана нещо всекидневно. Сняг ще можем да забележим единствено по малкия екран във филмите, или на курортите, където всички фенове на зимните спортове, ще могат да се насладят на заниманието си. Сутринта на Мусала беше 1 градус., сподели Рачев.



Най-опасното нещо в този интервал са мъглите в низините. Не се вижда и капчица опция за негативни температури. Остава заплахата от тъничък лед по високите и усойни места, тъй че водачите да внимават, да не се подлъгват по топлото време, предизвести експерта.



Източник: vihrogon.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР