Кадри БНТ41-годишен русенец, участник в мисия в Сирия, се завърна

...
Кадри БНТ41-годишен русенец, участник в мисия в Сирия, се завърна
Коментари Харесай

Вижте разказа на един русенец за ужаса от войната в Сирия и за условията в затвора

Кадри Българска национална телевизия

41-годишен русенец, участник в задача в Сирия, се завърна наред вкъщи след 40 дни в иракски затвор, описа Българска национална телевизия.

``
реклама

Димитър Петков е бил хванат на границата със Сирия, където се е изправил очи в очи против терористите от Ислямска страна.

Докато работи в строителството в Лондон Димитър Петков е очевидец на последствията от самоубийствените атентати на джихадистите от „ Ислямска страна “ и по тази причина взема решение да се опълчи на терористичната формация. Чрез интернет се свързва с кюрдските отряди за отбрана на популацията. Попада на уеб страница, свързва се с тях и на 1 юни към този момент е в Сулеймания, Иракски Кюрдистан. После се трансферира в Сирия, където минава през съществено и тактическо образование дружно с бойци от Съединени американски щати, Италия, Ирландия, Китай и Южна Корея. Близо 40 дни по-късно се включва в първата си задача дружно с английските специфични елементи и Сирийските демократични сили, написа още вести.бг.



Следват още няколко интервенции, в които Димитър сменя снайпер с калашник и след това с лека картечница. При една от тях умира командирът му и близо 40 от задграничните бойци на кюрдските отряди. Затова се решение той и останалите от отряда му да се върнат назад, само че са хванати преди прекосяването им в Ирак.



Така Димитър Петков попада в пандиза в Ербил, като дели килия с кюрди и с бойци на „ Ислямска страна “, а изискванията са повече от потресаващи. В една килия са към 130 – 140 индивида. Всеки един разполага с 50 кв/см.

С дейната помощ на посолството ни в Ирак Димитър съумява да излезе от пандиза на 7 януари.

Днес той е уверен, че ИДИЛ няма в никакъв случай да бъде победена, а нейни хора, които сега са в пандиза след година – две ще влязат и с подправени паспорти ще влязат в Европа през Турция и през България.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР