кадри: 7/8 ТВТази вечер в шоуто на Слави Трифонов по

...
кадри: 7/8 ТВТази вечер в шоуто на Слави Трифонов по
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: „Тъжно е, че едни артисти измолиха за 3-4 хиляди лева. Какво ще им решат те?”

кадри: 7/8 ТВ

Тази вечер в шоуто на „ Слави Трифонов ” по 7/8 водещ бе Иво Сиромахов, а посетител режисьорът Димитър Коцев  –  Шошо.

 

„ С него се познаваме от деца и аз знам, че той е един свободен човек.

Той  активно показва гражданската си позиция, в това число и на площада ”, разгласи Сиромахов.

„ Сега властта раздава пари на музиканти, актьори. Беше гласуван нов закон за киното –набързо! Защо преди избори държавното управление се сеща, че хората на изкуството са значими и им подмятат някой лев, а те драговолно ги вземат? ”, попита водещият.

„ По притеснително е за мен второто, че споделят: Ей, добре, дадоха ни пари! Стана работата! Не е там въпросът. Въпросът е, че на страната й липсва генерална политика за културата. Генералното схващане, че културата е значима. Тези решение на парче са тъжни случаи ”, изрази мнение Коцев.



„ Не е ли тъжно за тези хора, които в този момент измолиха за едни 3-4 хиляди лв.? Какво ще им решат тези 3-4 хиляди лв.? Нищо! Но в това време властта не дава пари ето по този начин. Тя сигурно ще желае нещо ”, изрече мнение Сиромахов.

„ Да, сигурно. То по този начин става, че преди избори като поискаш нещо, ще ти го дадат. Проблемът е, че по-късно ще би трябвало още 4 години да чакат, с цел да могат отново да си изискат. През останалото време се мълчи. Не  е притеснително, че се мълчи по съответните претенции – дайте ни пари, а тъкмо във връзка с това, какви политики би трябвало да има, с цел да може културата да се развива и да съществува. Не е казано, че би трябвало да се хранят някои създатели, както при социализма. Така да оказват помощ на властта и да са част от нея съвсем ”, разяснява режисьорът.



„ Ти беше доста деен на митингите лятото.Трябва ли един човек, занимаващ се с изкуство, да взе участие в гражданските процеси ”, попита Сиромахов.

„ Не се усещам удобно, в случай че не кажа какво мисля. Така съм учтив. Така съм израснал по време на измененията. Постоянно би трябвало да издигаш глас ”, счита Коцев.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР