Кадис и Еспаньол завършиха наравно 2:2 в двубой от осмия

...
Кадис и Еспаньол завършиха наравно 2:2 в двубой от осмия
Коментари Харесай

Кадис и Еспаньол изиграха зрелищен двубой, но резултатът не е от полза за никого

Кадис и Еспаньол приключиха наедно 2:2 в дуел от осмия кръг на Ла Лига. Двата отбора сервираха представление на почитателите, като домакините се показаха доста по-добре през първата част, а “папагалчетата ” бяха “на върха на вълната ” след почивката, само че в последните минути домакините още веднъж бяха по-добрия отбор. Точни за отбора на Серхио Гонсалес бяха Виктор Чуст (41’) и Лукас Перес (78’), а сред тях две попадения за гостите вкара Хоселу (51’, 67’).

Кадис съумя да излезе напред в резултата пет минути преди края на първата част, когато резервеният вратар на Еспаньол, който през днешния ден получи късмет да се появи от първата минута, Бенжамен Лекомт направи груба неточност при един корнер и се размина с топката, а от това се възползва Виктор Чуст, който прати топката в мрецата от близко.

Минута по-късно срещата бе прекратена, защото почитател на трибуните се нуждаеше от здравна помощ. Около пет минути по-късно дуелът бе възобновен. Това е втори подобен случай на стадион “Алехандро Ернандес ” от началото на сезона, откакто проблем имаше и последовател по време на мача с Барселона.

Играчите на гостите излязоха извънредно стимулирани при започване на втората част и натиснаха в търсене на попадение. Не трябваше да чакат доста дълго, защото съумяха да възстановят равенството още в 51-ата минута, когато центриране отляво на Оливан трансферира двамата централни бранители на домакините и доближи от Хоселу, който с глава се разписа за 1:1.

Само няколко минути по-късно каталунците можеха да излязат напред и единствено отличната изява на Жерамиас Ледесма предотврати второ попадение във вратата на домакините.

Еспаньол реализира цялостен поврат в 67-ата минута, когато още веднъж Хоселу бе изведен от Еду Експозитов превъзходно зад тила на защитата в жълто и синьо, а той прати топката в мрежата за 2:1.

Домакините обаче още веднъж съумяха да се върнат в мача и в 78-ата минута Еспино нахлу в наказателното поле и подаде към точката за дузпа, където тя бе засечена от появилия се като запаса Лукас Перес за 2:2. Домакините бяха доста покрай нов цялостен поврат в дуела в добавеното време, когато Лукас Перес извърши директен свободен удар пред наказателното поле, само че топката срещна гредата.

С тази точка Еспаньол зае 17-ото място тъкмо над чертата на изпадащите с 6 точки, а Кадис е под чертата, заемайки 19-ото място с една точка по-малко. 

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР