Където има диво къмпингуване, има изключително много отпадъци. Това мнение

...
Където има диво къмпингуване, има изключително много отпадъци. Това мнение
Коментари Харесай

Където има диво къмпингуване, има изключително много отпадъци, смята Нено Димов

Където има диво къмпингуване, има извънредно доста боклуци. Това мнение изрази министърът на околната среда и водите Нено Димов пред " Нова телевизия ". Според него всеки, който желае да е на къмпинг на несъмнено място, би трябвало да си заплати, с цел да бъде почистено след него.

Миналият месец Народното събрание одобри промени в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Според тях ще могат да се обособяват места за краткотрайно разполагане на палатки, кемпери или каравани в зона " А " и " Б ", отвън територията на морските плажове, пясъчните дюни и категоризираните къмпинги в поземлени парцели или елементи от тях, благосъстоятелност на страната, на общините, на частни физически или юридически лица, попадащи в горски територии или в аграрни земи, както и в незастроени парцели, включени в рамките на урбанизирани територии, без смяна на предназначението им.

Тези места няма да се категоризират като къмпинги от Министерството на туризма. В тях се позволява слагането единствено архитектурни детайли без комерсиално предопределение, които не изискват строителство - беседки, заслони, пейки, маси, осведомителни табла, чешми, дървени огради, скари и други.

Президентът Румен Радев наложи несъгласие върху два параграфа от закона, само че то беше отхвърлено от парламентарната районна комисия. Това докара и до митинги пред Народното събрание.

Нено Димов сподели още, че нито един кмет на морска община с население до 2000 души не е подал поръчка в последните месеци за създаване на пречиствателна станция за вода. Той обаче акцентира, че страната води дейна политика тъкмо по тази тематика и чака следващата година да има доста нови станции по морето.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР