Къде виждате държава?Така Иван Гешев отговори днес на журналистически въпрос

...
Къде виждате държава?Така Иван Гешев отговори днес на журналистически въпрос
Коментари Харесай

Гешев: Занимават се с държавния ми хладилник и дипломата ми, не и с катастрофите

Къде виждате страна?

Така Иван Гешев отговори през днешния ден на журналистически въпрос по отношение на конституционното запитване на Крум Зарков - че прокуратурата със свръхправомощията си управлява цялата страна.

Вместо коментар Гешев насочи тематиката към войната по пътищата, като изреди последните тежки инциденти.

От две години приказваме, прокуратурата, че това към този момент е един обществен проблем. Бих го нарекъл обществена зараза... (всъщност основният прокурор показа оферти в Наказателен кодекс да се включи и пожизнен затвор при злополука от пийнал, дрогиран или с доста превишена скорост, б.р.)

Гешев не пропусна да каже, че...

... Няколко Народното събрание, министри се занимаваха с хладилника в държавното жилище, което е държавна благосъстоятелност (явно имайки поради прословутия мултитемпературен охладитела за хиляди левове, откакто по времто на ГЕРБ той бе настанен в резиденция Бояна) и с дипломата ми отпреди 30 г. 

Но никой не се занимава с действителните пробреми на българските жители. "

Той включи в тематиката още веднъж и голямата си болежка - за закриването на спецправосъдието, което било " най- ефикасното оръжие против престъпността, корупцията проведената престъпност, тероризма... " (напомняме, че специнституциите нямат нито една неоправдателна присъда против министър или зам.-министър - единствената против Румен Овчаров, бе анулирана от Върховен касационен съд, б.р.).

" Плодовете от това ги берем и ще ги берем ", заплаши още основният прокурор, като по този начин и не стана ясно по какъв начин закриването на спецпрокуратурата се отнася към безобразията по пътищата от пияни или дрогирани водачи - те в никакъв случай не са й били подсъдни.

Но добави и че " опиатите заливат децата ни ". Той попита - и да сте чули в последно време да има една сполучлива реализация против опиати? (такава има даже в региона на 6-о РПУ, б.р.)

Главният прокурор в последно време е доста деен по тематиката с пътната сигурност, като взе участие в разнообразни конгреси, откъдето приканва за единство на управляващите. Но не взе участие в нито една самодейност с Министерство на вътрешните работи - и противоположното.

Той не порпусна да каже, че един длъжностен министър е за два месеца и въпреки всичко във връзка конституционното запитване разяснява, че имало " разбъркване на пълномощия " - защото от една страна били пълномощията на основния прокурор по надзора за правда от друга - на обособените прокурори.

Всъщност Зарков пита тъкмо това:дали волята на бащите на конституцията се схваща вярно, щом един път написа, че основният управлява всички прокурори, а в идващия член - че те упражняват всякъкъв тип контрол за правда в страната.

Той сподели, че не това било значимото и нямал терзания.



Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР