Къде в МВР има корупция? На този въпрос отговори шефът

...
Къде в МВР има корупция? На този въпрос отговори шефът
Коментари Харесай

Къде в МВР има корупция?

Къде в Министерство на вътрешните работи има корупция? На този въпрос отговори шефът на Дирекция " Вътрешна сигурност " Стефан Банков в ефира на Българска национална телевизия. От думите му стана ясно, че с изключително внимание се следят пътните служители на реда, гранична полиция, проверяващите на пътни транспортни катастрофи, както и някои районно управление (на МВР) в София. Корупционните практики напоследък са най-вече свързани с трафик на мигранти, както и в пътна полиция, сподели той.
Има доста разбори, които дават отговор на този въпрос, само че следим изключително деликатно КАТ, Гранична полиция. Те са лице на Министерство на вътрешните работи, на първа линия и имат директен допир с жителите, и когато те вземат даже минимални суми, у жителите остава чувството за висока корупция. Насочили сме се и към проверяващите служители на реда, съобщи Банков.
Сега стартира лятното пътешестване, следим пътна полиция – и в случай че някой от КАТ реши да забогатее бързо, да знае, че имаме задоволително запас да ги следим, предизвести той.
Наблюдават се няколко следствия на транспортни катастрофи, които имат забавяния или необикновени резултати, скоро ще има резултати от тези наблюдения. Разследванията са на територията на цялата страна, акцентира Банков.
В София с необикновен интерес се следят 4-то районно управление (на МВР), както 2-ро и 3-то. " Имаме нов метод – ние си сътрудничим с шефа на Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните шефове, тъй че служителите на реда би трябвало да си помислят преди да вземат пари. ", съобщи Банков.
4-то районно управление (на МВР) обгръща един от най-богатите, условно казано, региони в София. Там са съсредоточени доста заведения, заведения за хранене и питейни заведения, жителите са по-заможни. Някои служители на реда си разрешават да изнудват за някой лев, съобщи Банков.
Други рискови районни са 2-ро и 3-то – към Лъвов мост . По отношение на корупционния напън, там съвсем е овладяна на този стадий – под 1%, което е добра оценка, разяснява Банков. Създадени са мониторингови условия за наблюдаване. Надявам се, че чиновниците са си взели записка и ще работят за това, за което са в системата, да пазят реда и спокойствието, предизвести ги той.
Нови над 250 кг кокаин са открити в София
От думите му стана ясно, че следствието на хванатите над 370 кг кокаин в Студентския град може да доведат до арест на забъркани чиновници на Министерство на вътрешните работи. " Допускам, че униформени чиновници са оказвали подпомагане, ние правим инспекция и обществото може да чака в най-скоро време резултати ", даде обещание Банков.
Най-много ме впечатляват граничните служители на реда, находчивостта им стига до там да вменяват на жителите, че таксата, която събират е наложителна или пари за стикери – събират пари и жителите мислят, че това е законно. Вменяват на пострадалите да им са задължени и признателни, изясни тактиките им шефът на Вътрешна сигурност в Министерство на вътрешните работи.
Нови доказателства против арестуваните служители на реда уголемяват обвиняванията им
Един от обвинените от Калотина е някогашен брачен партньор на съдийка и по тази причина е доста наясно с процедурите по време на следствие и по-късно. Това направи работата доста сложна, разяснява Банков следствието за граничните служители на реда от Калотина.
Двамата арестувани и дамата - медиатор за подкупите бяха освободени от Специализирания съд с мярка " подписка ". " Доказателствата, които дирекцията е събрала, са безапелационни и носят задоволително данни за това, че обвинените няколко пъти са поискали и получили рушвет. Дирекцията е осигурила и други лица, които са потърпевши от изнудване на служителите на реда, за митинга на най-леката мярка подписка имаме към този момент задоволително доказателства, безапелационен беше той.
Схемата е доста обикновена - изцяло идентична е схемата с кафето за 100 лева при пътните служители на реда, с цел да няма наказване фиш, удостовери Банков. Изнудваните били съветвани да оставят парите на дамата в заведението и да си тръгнат.
Стана ясно какъв брой пъти от Министерство на вътрешните работи са желали данни за карантинирани жители от мобилните оператори
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР