Къде си Дядо Коледа? Къде си Дядо Коледа?, викаха малките

...
Къде си Дядо Коледа? Къде си Дядо Коледа?, викаха малките
Коментари Харесай

Зарадваха с подаръци малките пациенти на Централ Хоспитал

Къде си Дядо Коледа? Къде си Дядо Коледа?, викаха дребните пациенти на детско поделение в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ в Пловдив. Хо-хо-хо!, се разчу от коридора и Добрият Старец влезе в салона, където го чакаха деца от разнообразни възрасти, лекари и медицински сестри.

Погледите на всички се концентрираха в аления чувал с подаръците, а Снежанка предложения най-дългоочаквания посетител в края на годината да седне до елхата. Миг по-късно коледната приказка за децата стартира, а специфични посетители на тържеството бяха баскетболистите на „ Академик Бултекс 99 “-Пловдив и спортният шеф на клуба Тина Димитрова.

Снежанка ги омагьоса с вълшебни думи, с цел да са в най-хубава светлина пред Дядо Коледа и децата танцуваха дружно с нея аниматорски танци под звучите на коледни песни. След това тя предложения батковците спортисти да й оказват помощ, до момента в който изиграят „ Лимбо рок “ и „ Арам-зам-зам “.

В духа на традицията ги помоли да се показват, а по-късно да изпеят ария или да изрецитират стихче. Забавните игри продължиха – на първо време Снежанка нарисува лицата им, а по-късно дребните пациенти строиха приказни дворци. Преди да получат подаръците си от дядо Коледа, всяко дете даде обещание да бъде по-добро и по-послушно през Новата година, да яде постоянно плодове и зеленчуци и в никакъв случай повече да не посреща празниците в болница.

Баскетболистите от клуб „ Академик Бултекс 99 “ ги зарадваха с лакомства, книжки за оцветяне, боички и пъзели. Те им насочиха пожелания за здраве, шанс и доста триумфи в учението през 2019-а.

Празникът в МБАЛ „ Централ Хоспитал “ бе проведен със съдействието на Ортодоксалния медал на Хоспиталиерите и президентът доцент доктор Невен Енчев, който е в Германия, насочи задочни поздрави и им пожела Весела Коледа и щастлива Нова година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР