Къде се къса нишката в комуникацията между Министерството на младежта

...
Къде се къса нишката в комуникацията между Министерството на младежта
Коментари Харесай

"ЦСКА-София" и ММС си играят на развален телефон

Къде се къса нишката в връзката сред Министерството на младежта и спорта и " ЦСКА-София "? Това е загадката, чийто отговор би дал най-накрая зелена светлина на смесеното комерсиално сдружение сред страната и футболния клуб за (евентуално) създаване на нов стадион на мястото на " Българска войска " в столичната Борисова градина.

Само че явен отговор липсва

И двете страни считат, че са изпълнили своите задължения, и отстояват позициите си с необятен набор причини. В резултат на което гласуваното с решение на Министерския съвет още на 23 октомври 2019 година основаване на " Спортни парцели Българска войска " АД стои на трупчета към този момент повече от две години. А реализирането на замисъла му не се вижда на обозримия сега небосвод.

------

Поредният сигнал за този самобитен негоден телефон по оста от Спортната палата до " Армията " пристигна преди две седмици. На 15 октомври ММС разгласява данните от завършилия вътрешен одит на " Сердика спортни парцели " (ССИ) - държавното сдружение, стопанисващо парцелите в Борисовата градина и Панчарево, отдадени чартърен на " ЦСКА-София ".

От отчета стана ясно, че към 31 декември 2020 година футболният клуб е имал насъбрани отговорности в размер на близо 3,8 млн. лева от невнасяни суми за наем и консумативи на стадиона и тренироъвчната база. По силата на подписания през януари 2018 година 10-годишен контракт " алените " употребяват държавните бази против месечен наем от 62 000 лева без Данък добавена стойност и са длъжни да осъществят вложения на обща стойност 1,1 млн. лева в двата парцела (740 000 лева на " Българска войска " и 360 000 лева в Панчарево). Ето тук стартира

 

главното разминаване сред наематаля и наемодателя

 

От " ЦСКА-София " настояват, че са направили ремонтни действия за съвсем десетократно по-голяма сума в подготвителния комплекс в Панчарево - за към 3,4 млн. лева, и претендират тази сума да бъде приспадната от отговорностите към ССИ.

" Подобренията са забележими. Всеки, който отиде въз основата и си спомня какво е било, доста добре вижда какво е направено. Там не ставаше за планинско насочване. На терена имаше дървета по два метра. Сега всичко е направено изрядно - разяснява пред " Сега " юристът на " ЦСКА-София " Станислав Трендафилов. - Колкото до " Армията ", да се влага в един обект, за който непрестанно се дава обещание, че ще може да се стартира цялостна реорганизация, това не е нито финансово, нито публично, нито стопански обосновано. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР